Pokaż wyniki od 1 do 10 z 312

Wątek: 50d - regulacja AF - spostrzezenia

Mieszany widok

Domyślnie

Nie ma co panikować mam najnowszy firmware i tylko raz skalibrowałem tamiego 17-50 pod C50D (trochę zajęło znalezienie odpowiedniego ustwienia) i teraz trafia w punkt jak trzeba (na 450D tez miał minimalny FF taki sam ja na 50D), reszta szkieł nie ruszana i zero problemu działają jak na 450D. jakoś nie zauważyłem, że microregulacja miała wpływ na obiektyw przy innych body (jakiś mit albo szkło z d... pozatym 85mm hm.... ten typ tak ma z celnością, u tamiego wiadomo jak to jest, ale bez paniki)
    Puszki i słoiki z zaklinaczem piorunów.

Domyślnie

Nie chcę odbiegać od tematu ale czy jeśli mówimy o mikroregulacji to zestaw Canon 5d m ii + Tamron 28-75 2.8 jest do przyjęcia "w ciemno" tzn. nawet przy zakupie przez net? Mikroregulacja z poziomu body wystarczy czy może być problem? Poza tym - matówka precyzyjna (Canon Eg-S Super Precision Focusing Screen - 160zł) i w razie czego MF

Przy okazji - proszę o propozycję szkieł nowych (chcę FVAT i pewność) bez AF do 5d dobrych o zakresie właśnie powyższego Tamrona lub zbliżonym.

W takim razie body 60d jest totalnym gniotem skoro nie ma mikroregulacji?
    Czy też jest ok pod warunkiem stosowania tylko i wyłącznie nowych obiektywów systemowych bo w razie czego bezpłatnie skalibrują i to rozwiąże problem?

Pozdrawiam i dziękuję za wypowiedzi
    Wyatt

Uprawnienia umieszczania postów