Pokaż wyniki od 1 do 10 z 312

Wątek: 50d - regulacja AF - spostrzezenia

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    A mój tamronik 17-50 chodził z 50D jak i z 30D bezbłędnie ostry , trafiający w punkt. I coś mi odbiło żeby zmienić na c. 17-55.
    Dodam tylko ze to ja sie stalem szczesliwym posiadaczem tegoz szkielka i po jego odbiorze zaraz zabralem sie za testy BF/FF i 1wsze strzaly - BF ok 4mm. (zreszta podobnie jak 2 inne wczesniej testowane w sklepie).
    Jakos nie moglem sie z tym pogodzic bo przeciez januszP na 2ch puszkach nie mial problemu wiec odpalilem wiecej swiatla bo bylo juz ciemno i postrzelalem sobie na inne obiekty w domu. Wrocilem znow na tablice testowa bo w pewnym momencie zdjecia zaczely wychodzic dobre i okazalo sie ze problem z BF zniknal zupelnie - od tamtego momentu zawsze strzela w punkt. Nie wiem jak to mozliwe ale poprostu body niejako po czasie sie przyzwyczailo do nowego szkla i zdjecia wychodza ostro tam gdzie powinny :-D

Dodam ze mam 400D.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Dodam tylko ze to ja sie stalem szczesliwym posiadaczem tegoz szkielka i po jego odbiorze zaraz zabralem sie za testy BF/FF i 1wsze strzaly - BF ok 4mm. (zreszta podobnie jak 2 inne wczesniej testowane w sklepie).
    Jakos nie moglem sie z tym pogodzic bo przeciez januszP na 2ch puszkach nie mial problemu wiec odpalilem wiecej swiatla bo bylo juz ciemno i postrzelalem sobie na inne obiekty w domu. Wrocilem znow na tablice testowa bo w pewnym momencie zdjecia zaczely wychodzic dobre i okazalo sie ze problem z BF zniknal zupelnie - od tamtego momentu zawsze strzela w punkt. Nie wiem jak to mozliwe ale poprostu body niejako po czasie sie przyzwyczailo do nowego szkla i zdjecia wychodza ostro tam gdzie powinny :-D

Dodam ze mam 400D.
    Jeśli szkiełko jest nowe może być mocniej spasowany mechanizm i stad problem z celnością w punkt. Wydaje mi się ze musi się po prostu rozchodzić.
    Miałem tak z tamronem i 350d.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uprawnienia umieszczania postów