Strona 7 z 32 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 312

Wątek: 50d - regulacja AF - spostrzezenia

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    To pozostaje ci wyslac C17-55 do serwisu, do regulacji - zreszta tak samo zrobilem.
    Dojrzewam właśnie do takiej decyzji. Czy regulacja Twojego doprowadziła do właściwych satysfakcjonujących Ciebie rezultatów? I jeżeli było to po gwarancji to jaki był koszt?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Dokupcie Tamrona albo jakas Sigme - wtedy napiszcie, ze jest OK i nie wiecie o co chodzi innym. Bo 50D ktore testowalem z szklami Canona chodzilo ok.
    Po co mam kupować chłam skoro wiadomo , że będzie źle?
    Mam firmowe szkła Canona i święty spokój.
    Prosta rada - nie kupować chłamu noname skoro wiadomo jak jest.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Dojrzewam właśnie do takiej decyzji. Czy regulacja Twojego doprowadziła do właściwych satysfakcjonujących Ciebie rezultatów? I jeżeli było to po gwarancji to jaki był koszt?
    Ja dopiero wysłalem i jeszcze nie wróciło wiec nie wiem jaki będzie rezultat - mam nadzieje ze ok. W prz\eciwnym wypadku wysle jeszcze raz. Mam na gwarancji sprzet wiec mnie to nic nie kosztuje (zakup 11-2008) paczka wyslana na ich koszt. Musze jeszcze do nich zadzownic zeby mi wysali raport z kalibracji przed i po dla wyslanych zabawek (50D, 17-55 2.8 IS, 10-22)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie strasząc nikogo, słowa serwisanta przy kalibracji Canona 70-200 2.8

"mi komputer pokazuje że jest dobrze, nic nie poradze ze mamy taki sprzet, ale niech sie Pan nie martwi i wysyła do skutku, kiedyś uda się ustawić"

:-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

hahahaaa....serio ci tak odpowiedział?
    wyśłij ten cytat do centrali Canona w Japonii , z podaniem nazwiska "serwisanta"- może nowy będzie lepszy
    Czasami takie akcje się sprawdzają. Mi kiedys pop.....naprawiali samochód w ASO i odpowiedz byla mniej wiecej w tym samym sensie. Napisałem do centrali i szybko dostałem uprzejmą prośbę o wizytę w celu naprawienia nienaprawialnego
    UDAŁO SIĘ !!! I to od razu , a nie po kilku bezskutecznych próbach.
    Tylko mechanik jakoś był inny.....

Początki nałogu

Domyślnie

agaj666, bo wszystkie firmy które mają na coś monopol są złem, nie korzystaj z ASO i będzie lepiej

On topic: z mikroregulacją nie mam najmniejszego problemu /akurat 5D/, wiadomo w zoomach trzeba wypośrodkować, ale jak się wie co się z jakiego dystansu foci to nie problem.

Jaja zaczęły się przy zabawie z 50 L
    Przez abberacje sferyczna w zasadzie ma się albo centralny, albo zewnętrzne Wybierać, przebierać!

Myślę, że następnym krokiem powinna być osobna regulacja grup punktów AFa, bo w przypadku jasnych i szerszych niż węższych szkieł proste +/- ruchu napędu to za mało.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Domyślnie

Czasami warto z ASO korzystać.Bywa taniej niż w nieASO warsztatach

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    A mój tamronik 17-50 chodził z 50D jak i z 30D bezbłędnie ostry , trafiający w punkt. I coś mi odbiło żeby zmienić na c. 17-55.
    Dodam tylko ze to ja sie stalem szczesliwym posiadaczem tegoz szkielka i po jego odbiorze zaraz zabralem sie za testy BF/FF i 1wsze strzaly - BF ok 4mm. (zreszta podobnie jak 2 inne wczesniej testowane w sklepie).
    Jakos nie moglem sie z tym pogodzic bo przeciez januszP na 2ch puszkach nie mial problemu wiec odpalilem wiecej swiatla bo bylo juz ciemno i postrzelalem sobie na inne obiekty w domu. Wrocilem znow na tablice testowa bo w pewnym momencie zdjecia zaczely wychodzic dobre i okazalo sie ze problem z BF zniknal zupelnie - od tamtego momentu zawsze strzela w punkt. Nie wiem jak to mozliwe ale poprostu body niejako po czasie sie przyzwyczailo do nowego szkla i zdjecia wychodza ostro tam gdzie powinny :-D

Dodam ze mam 400D.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Dodam tylko ze to ja sie stalem szczesliwym posiadaczem tegoz szkielka i po jego odbiorze zaraz zabralem sie za testy BF/FF i 1wsze strzaly - BF ok 4mm. (zreszta podobnie jak 2 inne wczesniej testowane w sklepie).
    Jakos nie moglem sie z tym pogodzic bo przeciez januszP na 2ch puszkach nie mial problemu wiec odpalilem wiecej swiatla bo bylo juz ciemno i postrzelalem sobie na inne obiekty w domu. Wrocilem znow na tablice testowa bo w pewnym momencie zdjecia zaczely wychodzic dobre i okazalo sie ze problem z BF zniknal zupelnie - od tamtego momentu zawsze strzela w punkt. Nie wiem jak to mozliwe ale poprostu body niejako po czasie sie przyzwyczailo do nowego szkla i zdjecia wychodza ostro tam gdzie powinny :-D

Dodam ze mam 400D.
    Jeśli szkiełko jest nowe może być mocniej spasowany mechanizm i stad problem z celnością w punkt. Wydaje mi się ze musi się po prostu rozchodzić.
    Miałem tak z tamronem i 350d.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Witam!
    Zakladam, ze czytaliscie artykul: http://www.northlight-images.co.uk/a...djustment.html
    i ustawiacie na tablicy kontrolnej (np. na monitorze), z odpowiedniej odleglosci, na wskazanej ogniskowej (dla zoom'ow), a nie na obiektach z otoczenia.
    Czy mógłby ktoś życzliwy przetłumaczyć tą stronę do mikroregulacji ?
    nie mogę jakoś zrozumieć co ma wspólnego live view z mikroregulacją i czemu na zdjęciach testowych jest program canon utility
    myślałem że tylko wystarczy zrobić zdjęcie obrazka testowego na monitorze:neutral:

Strona 7 z 32 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów