Strona 21 z 32 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 312

Wątek: 50d - regulacja AF - spostrzezenia

Coś już napisał

Domyślnie

Za leniwy jestem na te eksperymenty A na dodatek przy moim trybie pracy szczytem szczęścia jest kiedy mogę się z panną na sesję umówić i szlifować już posiadane umiejętności. Nie powiem , kusiło mnie w zeszłym roku na zakup lustrzanki na film... Tylko potem jeszcze bieganie do punktu żeby wywołali itp. a tak mam drukarkę foto - atramentówkę 6 kolorów z CISS-em i drukuje to co chcę i kiedy chcę. Tak czy siak pełen szacun dla Ciebie ! Podziwiam "analogowców" i głęboki ukłon w ich stronę !

Dopiero zaczyna

Domyślnie

witajcie,
    Kupiłem 50D oraz sprawdzałem w sklepie kilka tamronów (17-50) dokładnie 7 egzemplarzy i żaden nie trafiał w punkt. To samo z dwoma egzemplarzami sigmy (18-50), ale po zakupie sigmy wysłałem szkło na kalibracje i teraz trafia w punkt, raczej AF nie pływa. W najbliższych dniach wykonam kilka portretów to się przekonam i napiszę.

Coś już napisał

Domyślnie

Tymi szkłami jeszcze pół biedy... Ale np. EF 85 f1.8 USM - tam była totalna porażka ! A poniżej f2.8 to nawet nie było co się silić na fajny portret Trafiał jak mu się chciało ! To szkiełko odkupił ode mnie kolega i z jego 5D MKII - żyletka ! Nawet pomimo tego że było kalibrowane w serwisie z puszką do pary

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amateur Zobacz posta
    witajcie,
    Kupiłem 50D oraz sprawdzałem w sklepie kilka tamronów (17-50) dokładnie 7 egzemplarzy i żaden nie trafiał w punkt. To samo z dwoma egzemplarzami sigmy (18-50), ale po zakupie sigmy wysłałem szkło na kalibracje i teraz trafia w punkt, raczej AF nie pływa. W najbliższych dniach wykonam kilka portretów to się przekonam i napiszę.
    Dziwne jest to, co piszesz. Ja używam z 50D od jakiegoś czasu Tamrona i Sigmy i puszka nie ma z tymi szkłami żadnych problemów. Skoro mogłeś wybierać spośród wielu egzemplarzy, to miałeś komfortową sytuację. Ja swoich jakoś specjalnie nie wybierałem. Jesli Twoje szkło po kalibracji jest OK, to musiałeś mieć pecha, a ja szczęście przy zakupie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

czy jest ktoś chętny na spotkanie się i przetestowanie dwóch puszek 50D ?
    Jak co to okolice: Chorzowa, Katowic. ;]

Coś już napisał

Domyślnie

Bo ze szkłami tak właśnie jest... Dużo zależy od szczęścia. Mam Nikkor-a 80-200 f2,8 którego kupiłem z "drugiej ręki" i na mojej puszce i kolegi D700 śmiga idealnie bez żadnej kalibracji. Kolega kupił sobie nówkę taki sam i mówi że nie jest tak ostry jak ten mój , mało tego lubi sie gubić przy ustawianiu ostrości. Ja mam szczęście do biektywów generalnie. Jedynym jakiego miałem pecha to EF 50 f1.8 z Canon-a ... Ale tego nawet kalibrować się nie dało

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no to ja dodam że sklep uznał moją reklamację i wymienia mi 50 D na nowego

pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

No to szczęściarz z Ciebie ! Cała ta sytuacja upewnia mnie w przekonaniu że faktycznie był problem z AF w 50D ! Mnie już to nie dotyczy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ciekawe czy canona ma świadomość tego, że tyle ludzi ma z tym problemy. Może wypuszczą nowy soft, chyba że softem nie można poprawić precyzji AF.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jak czytacie, tu chyba chodzi o problem w dziale sprawdzania jakości (czy jak ten się dział nazywa) - częśc ludzi ma problem Af część nie... czyli ten sam produkt, wychodzący z fabryki nie ma zachowanej jakości jednostkowej

a może poprostu źle myślę.....

a co do poprawności AF - jesli produkt jest zły to się go wycofuje z rynku - a 60 D nie widać - więc albo Canon jest załapczywy albo problem jest naprawialny

Strona 21 z 32 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów