Cytat Zamieszczone przez tplewa Zobacz posta
Widzisz Web masz problem z aparatem i dalej czegoś nie rozumiesz. Tutaj nie chodzi o to że ktoś nie widział nie ostrej fotki.

Z takiej fotki idzie nie raz dużo wywnioskować, wiemy jaka powinna być GO.. widzimy gdzie AF miał złapać, jakie było oświetlenie. Na czym AF mógł się zgubić itd.

Choć i tak nie zastąpi to testu typu mamy aparat w ręce i możemy też sprawdzić czy to nie luzy na obiektywie itp. Jednak lepsza taka fotka niż tekst w stylu "pomocy mam do d... AF co z tym zrobić bo aparat w serwisie".

Jeśli produkt ma wadę, a serwis nie może jej usunąć to przysługuje ci wymiana sprzętu.

Jak to udowodnić i czy się da... bez fotek nikt nie dojdzie...
Kolego mam problem z aparatem, ale nie żaliłem się na tym forum z tego powodu... to Ty czegoś nie rozumiesz, jak napisałem powyżej dodałem swój wpis czysto informacyjnie. To na co ostrzyły czujniki AF, czy jakie były parametry ekspozycji sam ustalam przy każdej obróbce zdjęć i widzę jak coś jest nie tak. Jeden z kolegów przecież zoferował Tobie wgląd do fotek i to również powyżej napisałem, więc nie rozumiem, po co ten kolejny wpis z Twojej strony.
Jak już wspomniałem wcześniej, aparat jedzie do serwisu po raz trzeci, reklamacja tym razem zostanie podparta dokumentacją w postaci nieprawidłowych zdjęć i zobaczę co z tego wyniknie.
Pozdrawiam.

PS
Wykonując portret z ogniskową 85mm, ostrzysz kolego czujnikiem centralnym na oczy modela z czasem 1/500s, włączoną stabilizacją, przesłoną f/5,6, a zdjęcie na całej powierzchni jest nie ostre, bo nigdzie jej nie ma to, co tutaj można analizować.