Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
Moim zdaniem winna jest puszka i chciałbym żeby mi ją wymienili na inną... ale gdzie monitować? W karcie nie wpisywali mi już drugiej regulacji puszki - bo podobno nic z nią nie robili. Guzik prawda! Podejrzewam że sami nie mają pojęcia co się dzieje a nie chcą dać powodu do reklamacjii i wymiany sprzętu. Zostawiłem im nawet zdjęcia na karcie co kolega - zawodowy fotograf robił. Po pięciu zdjęciach wymiękł. Powiedział że "takim gównem to się zdjęć robić nie da" RATUJCIE !
Tak. To puszka. Ja miałem podobnie z 400d i 85mm 1.8. Z bliska było super a trochę dalej to już pudłował, raz BF raz FF. Co lepsze, z inną 85tka 400d działał ok. Ale tamta nie była uszkodzona bo na innych body działała super Body z konkretnym obiektywem, nie wiem czemu, muszą się dopasować. Charaktery muszą się zgadzać, tak ja u nas ludzi Czasem i przeciwieństwa sie przyciągają Na jednym body ten obiektyw możne działać dobrze, na innym nie. Takie są moje spostrzeżenia.

Na 5dmkII z tym obiektywem nie mam problemów.

A do Żytniej to się zraziłem. Może i chcę dobrze, żeby nie było reklamacji. Ale widać im to nie wychodzi.