Ja mam średnią i na razie nie zawodzi.
Ja mam średnią i na razie nie zawodzi.
30D,grip, C17-40@4, C50@1.8, C24-70@2.8, C70-200@2.8, C430EX,
ostatnio tez stanalem przed wyborem gruszki
byly dwie, z miekka koncowka z duza grucha i plastikowa z mniejsza gruszka
wybralem z ta plastikowa koncowka bo zdecydowanie lepiej dmuchala![]()
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
-aż się muszka zgra ze szczerbinką...
www.echoart.pl
A ja zakupiłem sprężone powietrze w pojemniku, taki spray do komputerów; po rajdzie szutrowym idealnie wydmuchałem wszystko włącznie z gwintami filtra i tulejki...
Spray jest niebezpieczny bo potrafi plunąć jakąś podejrzaną cieczą. Bezpieczniej gruszką.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Zamieszczone przez piast9
Owszem tylko ze w A610 ciezko jest przedmuchac i ....pochlapac matryce![]()
podpis...
A powietrze krystalicznie czyste do gruchy skąd pobierasz?Zamieszczone przez piast9
ja jade w gory i zamykam do butelekZamieszczone przez A610
:wink:
poczytaj sobie doswiadczenia innych ze sprayami i bedziesz wiedzial, ze suche powietrze z gruchy jest lepsze od drobin wilgoci ktore wypluwa z siebie czasem pucha z powietrzem.. przy a610 bedzie Ci to moze obojetne ale przy czyszczeniu odslonietej matrycy to istotna sprawa..
Hmmm.... matryca? mam cos takiego? Co z oczu to z ... gruchy.Zamieszczone przez Kubak82
Miałem na myśli zewnetrzne oczyszczenie z pyłu plus tulejka, filterek i gwinty. Temu chyba nie szkodzi? Na matrycę w życiu ręki bym nie podniósł.
tak sie domyslalem tylko, ze ten watek czytaja tez i poczatkujacy posiadacze lustrzanek (teraz taka moda nastala ;-) ) i im pomysł ze sprezonym powietrzem moze wydac sie intrygujacy..potem wciela go w zycie i bedzie kolejny watek z cyklu "mam brudna matryce - pomocy"Zamieszczone przez A610
.. wole wiec dmuchac na zimne i powiedziec jasno, gdyby ktos opacznie zrozumial twoja wypowiedz - do a610 tak, do matryc - nie
![]()
Ja zaczynam ze skromną małpką a czytam wszystkie wypowiedzi, informacja z jednego źródła to żadna informacja.Zamieszczone przez Kubak82