Watpie w FF...
Nawet bym powiedzial ze jest malo prawdopodobne zeby Canon sie posunal do FF przy aparacie klasy 20d, jak zrobi 1,3 to sie zdziwie. FF jest (poki co) zarezerwowany do 1-nek.Zamieszczone przez KuchateK
Następca mógłby robić takze ostre,przyzwoite fotki.Optyka nie kurzyłaby mi się w szafie.
cześc.ch.
Wyslij miZamieszczone przez chomsky
. Oddam jak bedziesz potrzebowal i wrocisz z Olka do Canona
![]()
Co do moich przewidywan - stawiam na rozwiazanie mniej FPS z Fullframe (12-16 MP) oraz wiecej FPS z 1.6x *(8 MP ? )w jednej puszce w sredniowysokiej cenie (8-10 k zl) , z wykrywaniem na jakim mocowaniu podpiete szklo (EF-S,DC czy FF) i blokada na tym . Odpowiednik 3ki... moze sie zlituja i dadza spota ale weather-seal i wbudowanego gripa na pewno nie, E-TTL II obowiazkowy.
I tyle z nowosci, raczej wiecej Canon nie rzuci ani zadnej przelomowej rewelacji typu lepszy wizjer, kadrowanie na LCD, wiekszej pojemnosci tonalnej antyszejku czy antybrudow na matrycy - jescze nie czas na to, wystarczy pare *******ek dodac.
A przelomem w tanim segmencie moze byc cos w cenie 350D ale z drugim kolkiem i sensorem krzyzowym - dla wielu to wystarczy by sie przesiasc z 350D a Canon znowu zarobi 8)
Vitez-nawet żonie nie pozwalam odłożyc do szafy tylko sam niosę.Dzieci to mają zakaz patrzenia na szkla a syn przebywania w tym samym pokoju.
Cześć.Ch.
Chodzą słuchy, że Canon otwiera nową linię produkcji matryc FF (podobno coś poprawili w technologii i jest bardzo mały odsetek uszkodzonych), ale nie 16,7 MP tylko 12 MP. Może to właśnie po to żeby pakować do następcy 20D??Zamieszczone przez Polaco
Corwin
2 Aparaty Canon, worek obiektywów, dwie lampy i wężyk
Dla tych, co uzywaja glownie tele, 12MP FF to praktycznie krokZamieszczone przez Corwin
do tylu (powiedzmy, ze nie do przodu) od 8MP 1.6 crop.
Ja bym chetnie wzial 12MP tylko, zeby 1.6 zostalo. Please!
Niech sobie FF siedzi w 1D...
I prosze mnie nie przekonywac, ze to tylko crop.
Zgadzam sie z Toba w 100% szerokie katy juz maja prawie zalatwione (EF-S 10-22), a mi pasuje ze po podpieciu 70-200 mam na dlugim koncu 320mm bez koniecznosci kupowania dluzszej lufyZamieszczone przez snowboarder
Z drugiej strony, moze Canon wlasnie chce zmusic "snajperow" do kupowania wiecej szkiel![]()
Zamieszczone przez chomsky
Zazdroszcze... ciekawe kiedy ja osiagne ten stan uwielbienia dla sprzetu
Co nie zmienia faktu ze skoro sie kurza to po co je trzymasz zamiast oddac/pozyczyc/sprzedac potrzebujacym?
Chociazby tego 1200 L![]()
Chodza tez sluchy o calkiem nowej puszce... Predzej moim zdaniem zrobia trojke D jak upakuja ff w nastepce 20'stki... EFS trzech body? Ciekawe by to bylo...Zamieszczone przez Corwin
A w praktyce to najlepiej siedziec, czekac i nie robic sobie nadzieji![]()
...