Strona 9 z 47 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 469

Wątek: Canon 5D - Następca 20D?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    wypisuja na forum nikona duperele o aparatach z duszą. puszka to tylko puszka, a artysta to moze byc fotograf. nikon zamiast duszy powinien zaczac robic rozsadne matryce, bo od sonego juz pewnie ich nie dostanie.
    Sven - a ja bym sie jednak upierał, że niektóre aparaty mają "to coś".
    Dla przykładu - nigdy wczesniej ani pozniej nie miałem takiej radochy z robienia zdjęć, jak wówczas gdy na dnie mojej torby siedział przyczajony jak tygrys F4
    Ten aparat mial dusze!
    Żaden marketingowy Canon (może poza A1) nie wywarl na mnie wiekszego wrazenia niz zwykkla plastikowa zabawka.

Co do matrycy. Nie znam sie na tym zbyt dobrze, ale trudno nie przyznac racji, ze Sony dało ****! A Nikon umoczył kupe kasy, która zarobiłby zamawiając te matryce gdzie indziej... Szkoda.

W kwestii 17-35. Nigdy nie zgodze sie ze to slabe szklo. To rewelacyjne szklo. REWELACYJNE. Nie przesadzałbym z tą yfrową wpadką.... robiłem tym z D2H i jakos nie powalił mnie spadek jakości. Natomiast 17-40L to dopiero gówno

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Smile

Cytat Zamieszczone przez sven
    [...] wypisuja na forum nikona duperele o aparatach z duszą. puszka to tylko puszka, a artysta to moze byc fotograf. nikon zamiast duszy powinien zaczac robic rozsadne matryce, bo od sonego juz pewnie ich nie dostanie.
    Tiaa... Duszę, to miały kiedyś żelazka... I jak skończyły?
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Sven - a ja bym sie jednak upierał, że niektóre aparaty mają "to coś".
    Dla przykładu - nigdy wczesniej ani pozniej nie miałem takiej radochy z robienia zdjęć, jak wówczas gdy na dnie mojej torby siedział przyczajony jak tygrys F4
    Iczek, ta "radocha" to rzecz bardzo subiektywna i niezależna od sprzętu... Mi np. osobiście się wydaje, że najwięcej przyjemności z focenia miałem z zestawu 10D + 28-135 - to był mój pierwszy w miarę uniwersalny obiektyw (zaczynałem od 17-40L), którym można było i widoczek, i robala, i koncercik.. I rzeczywiście pstrykałem jak oszalały odkrywając coraz to nowe, fajne rzeczy Z torbą pełną L-ek to jest już jakieś takie... mniej fajne :-/

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie przejmuj sie Muflon, te L'ki rzeczywiscie sa paskudne. Umowmy sie tak, odciaze Towje plecy od tych bezdusznych szkiel i dam w zamian wielkoduszne szklo, a wiec 28-135 IS, co Ty na to ? Juz podac adres na PW ?
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Iczek, ta "radocha" to rzecz bardzo subiektywna i niezależna od sprzętu...
    No to jest oczywiste...

Domyślnie

Mialem dzisiaj w rekach 20D. Zalamka! Przedwczoraj jeszcze pracowalem 1dmk2 i po prostu sie podlamalem tym syfiastym designem 20d. Zabawka. I tem mikroskopijne punkciki AF... Chyba oczy mam juz slabe.
    Chcialem kupic te 20D jutro, ale dobrze ze poszedlem do sklepu, b teraz musze to na nowo przemyslec.
    jednak jak sie przyzwyczaisz do takich rozmiarow jak d2H czy 1d to ciezko wrocic do czegos mniejszego niz chociazby 10D Szkoda!

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jednak jak sie przyzwyczaisz do takich rozmiarow jak d2H czy 1d to ciezko wrocic do czegos mniejszego niz chociazby 10D Szkoda!
    A mi sie wydawalo, ze jakosc zdjec nie zalezy od gabarytow sprzetu ;-)
    Ale coz... czlowiek uczy sie cale zycie ;-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

jednak jak sie przyzwyczaisz do takich rozmiarow jak d2H czy 1d to ciezko wrocic do czegos mniejszego niz chociazby 10D
    Hmm, z głupia frant spytam: czy to 20D miało gripa? Bo jeśli nie to wiadomo - aparat bez gripa to pół aparatu Jednak jeśli z gripem, to coś kręcisz... Używam naprzemiennie 10D i 20D i właściwie od 17-40 wzwyż nie ma żadnej różnicy w "handling". A na ile trzymałem w ręku 1D/1Ds to wielkiej róznicy również nie widziałem...

I tem mikroskopijne punkciki AF... Chyba oczy mam juz slabe.
    ?? Dla mnie właśnie punkty AF w 20D są idealne. W 10D są po prostu za duże.

Przedwczoraj jeszcze pracowalem 1dmk2 i po prostu sie podlamalem tym syfiastym designem 20d.
    Hmm, a ja słyszałem opinie że dwuguzikowe kombinacje do zmiany trybów/ISO/etc. w 1D są dużo mniej wygodne niż dial i górny panel w 10D/20D... Jedyny poważny design flaw to dla mnie brak wyświetlania ISO w wizjerze. Zresztą już przelewaliśmy kilobajty na forum na ten temat.

Chcialem kupic te 20D jutro, ale dobrze ze poszedlem do sklepu, b teraz musze to na nowo przemyslec.
    Kup Nikona

Hej, czy ty nie trollujesz aby? ;-)

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hej, czy ty nie trollujesz aby? ;-)
    Heh... wybrzydza jak baba w ciazy ;-) Albo jak ktos, kto ma wydac pare groszy... a nie bardzo mu sie to usmiecha ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

d2x oraz d2h sa.. niewygodne. ich uchwyty sa zbyt plytkie na dlugie palce.. moja dlon jest zbyt duza na te aparaty... zreszta nawet seria 1D Canona tez ma mniejsze wciecie niz taki 10D... mniej pewnie lezy w reku...

wiec to co sie fajnie i dobrze trzyma to kwestia bardzo subiektywna

Strona 9 z 47 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów