Strona 42 z 47 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 469

Wątek: Canon 5D - Następca 20D?

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Znaczy w 1Ds jest o niebo lepiej? Pytam najzupełniej poważnie! Czy mógłbyś machnąć jakiś post na ten temat?
    Jest duuużo lepiej. Mając 10D, nigdy nie wiedziałem przy nieostrym zdjęciu co zawiodło - sprzęt, czy fotograf. Teraz, niestety, nie mam żadnych wątpliwośći :-( , jak spaprane zdjęcie (ostrość) to 95% przypadków moja wina. Napisz mi na pm co dokładnie Cię interesuje, to siądę wieczorem w domu i coś wyskrobię.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel
    Właśnie o tym myślałem... Miałem nadzieje że za rok będzie mnie stać na nowego 20D o ile nie wycofają go z produkcji bo to w sumie najlepsza opcja z dostęnych puszek canona... Bo o jedynce lub 5d to nie mam co marzyć...

o ile ja dobrze kojarze to gdzies w tym poscie byl link do sklepu ineternetowego gdzie pod 20d pisze - discontinued. A to raczej nie wskazuje ze jest jeszze produkowany...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Guzik Cie bedzie stac, bo 5D to nie jest nastepca 20D tylko aparat z poleczki wyzej. I jakosciowo i niestety cenowo.

Nastepce 20D to Canon zrobi jak Nikon wypusci D200. Nie wczesniej.
    źle mnie zrozumeiałeś... Na 20d będzie mnie stać tylko czy nadal będzie dostepny nowy z gwarancją (czy nadal będzie w produkcji)... NIe chce uzywanego.
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel
    źle mnie zrozumeiałeś... Na 20d będzie mnie stać tylko czy nadal będzie dostepny nowy z gwarancją (czy nadal będzie w produkcji)... NIe chce uzywanego.
    Cytat z fotopolis.pl:

"
    (...)5D nie zastępuje EOSa 20D, lecz uzupełnia linię produktową.
    "

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Mając 10D, nigdy nie wiedziałem przy nieostrym zdjęciu co zawiodło - sprzęt, czy fotograf.
    Znam ten ból, sam jestem ojcem
    OK, skrobnę do Ciebie wieczorem.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar
    Wiesz... są ludzie, którzy przerobili więcej obiektywów L niż ty sobie wiosen liczysz, więc zalecam większą powściągliwość w ferowaniu takich wyroków na podstawie tak skromnego doświadczenia.
    A skad mozesz wiedziec ile ja obiektywow L przerobilem? (ja albo znajomi albo wiarygodne opinie itp). Pisze o swoim stanie aktualnym. 17-40 to byl pojedynczy przypadek pokazujacy ze niektore egzemplarze L _moga_ byc wadliwe... a nie ze _wszystkie_ Lki to marketingowe wyciaganie kasy , co probuje nam mmsza wcisnac.
    Po prostu nie lubie takich uogolnien ze "znak L nic nie znaczy" ... o wiele rozsadniej brzmi "niektore eLki moga byc niedorobione" - i do czegos takiego nie mialbym zastrzezen, ale do uogolnien per "wszystkie" - mam.

Druga sprawa - zalecam wieksza powsciagliwosc w aluzjach do wieku, szczegolnie przy tak "ogromnym" stazu na tym forum

(P,NMSP zawsze mnie smiesza zarzuty wiekowe 8) i lubie sie odgryzac bo sa na tym samym-niskim poziomie co aluzje postowe)

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    A nigdy wcześniej i nigdy później tego nie widziałem..
    No i wlasnie o to mi chodzi - mmsza pisze o Lkach ogolnie, o wszystkich, mimo ze te nieudane to ulamek procenta i wg mnie nie ma uzasadnienia dla takiego uogolnienia, za to sa dowody na pojedyncze wadliwe egzemplarze i nikt temu nie bedzie zaprzeczal.

A wracajac ze szkiel do body - moglby 1D MkII potaniec 8)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat z fotopolis.pl:
    "(...)5D nie zastępuje EOSa 20D, lecz uzupełnia linię produktową."
    Dlatego nadal trzeba czekac do lutego na nastepce 20'stki...

Ciekawe co poprawia... Patrzac na ostatnie trendy to w porywach az wyswietlacz bedzie wiekszy
    ...

Miasto
    USA

Domyślnie

Pewnie nie sa najlepsze... Wlasciwie to raczej "juz" nie sa najlepsze... Mamy czas bubli w kazdym mozliwym miejscu i lecenia na latwe zyski. Trudno...

Ja tam na trzy posiadane stwierdzam ze sa ok... Liczac reszte z ktora sie meczylem to im nie mozna nic zarzucic (no moze poza cena ).
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Dlatego nadal trzeba czekac do lutego na nastepce 20'stki...

Ciekawe co poprawia... Patrzac na ostatnie trendy to w porywach az wyswietlacz bedzie wiekszy
    No ja stawiam tez na wiecej pixeli i pewnie jeszcze troche wodotryskow jako odpowiedz na D200.

Miasto
    USA

Domyślnie

jako odpowiedz na D200.
    Ktorego nadal nie ma wiec nie wiadomo do czego rownac
    Powoli... Do lutego sporo czasu... Poczekajmy na jakies wypociny konkurencji
    ...

Strona 42 z 47 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów