Strona 19 z 47 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 469

Wątek: Canon 5D - Następca 20D?

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy przypadkiem pelna klatka i EF-S nie wykluczaja sie wzajemnie, Panowie? Chyba tak... a to oznaczaloby, ze te dpreviewowe przewidywania mozna o kant **** potluc... bo opieraja sie bardziej na tzw. wishful thinking, niz na wyciekajacych/wyciagnietych ze zrodla informacjach.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Czy przypadkiem pelna klatka i EF-S nie wykluczaja sie wzajemnie, Panowie? Chyba tak... a to oznaczaloby, ze te dpreviewowe przewidywania mozna o kant **** potluc...
    Dokładnie tak samo myślę. Chyba że jakimś cudem upchną tam mniejsze lustro. Albo coś pokombinują w bagnecie. Albo... albo... ale jeśli ktoś pisze, że aktualne obiektywy EF-S (z których niektóre spiłowane wchodzą w body za głęboko nawet w 10D - podawałem niedawno linka do przeróbki, w której autor o tym ostrzega) będą działać z body, w którym układ lustra i matrycy będzie podobny jak w 1Ds to... coś tu nie gra.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Dokładnie tak samo myślę. Chyba że jakimś cudem upchną tam mniejsze lustro. Albo coś pokombinują w bagnecie. Albo... albo... ale jeśli ktoś pisze, że aktualne obiektywy EF-S (z których niektóre spiłowane wchodzą w body za głęboko nawet w 10D - podawałem niedawno linka do przeróbki, w której autor o tym ostrzega) będą działać z body, w którym układ lustra i matrycy będzie podobny jak w 1Ds to... coś tu nie gra.
    Chwila, chwila! Przeciez poza jednym postem, ktory zreszta byl kopia
    z glupiego dpreview.com, nikt tu nie pisal o FF akceptujacym EF-S.
    Wiec nie dyskredytujcie wszystkiego tutaj, bo sie moze okazac,
    ze wiele z tego, co tu napisano moze sie sprawdzic...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Ba, biorąc pod uwagę ile różnych kombinacji już się pojawiło w tych przepowiedniach, to ja zaryzykowałbym stwierdzenie, że jedna z nich sprawdzić się musi

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Chwila, chwila! Przeciez poza jednym postem, ktory zreszta byl kopia
    z glupiego dpreview.com, nikt tu nie pisal o FF akceptujacym EF-S.
    Następny post z głupiego dpreview:
    przed sensorem będzie coś w rodzaju cytat:"fiber optic/diffractive optic hybrid. It will be removeable."

Przypominam, że moje poprzednie posty opierały się na tym co powiedział albo Beerboy albo Fer. Reszty śmieci (postów na dpreview) nie kopiowałem.
    Panie, Panowie troszeczkę więcej rozsądku. Wiadomo, że Canon monitoruje dpreview. Wiadomo, że po tym co powiedział Beerboy Canon przy pomocy różnych metod będzie (i tak jest) zaśmiecał dpreview lub jakby powiedziała pani od polskiego będzie wprowadzał szumy komunikacyjne.
    Więc nie spodziewałbym się, że wszystko co w tym wątku jest wymienione znajdzie się w nowym korpusie.
    Może podyskutujmy co i dlaczego z tych ficzerów komuś odpowiada lub nie.

Myślę, że największą bolączką fotografii cyfrowej jest fakt występowania FF lub BF.
    I właśnie dlatego najbardziej jest ciekaw nie szumów, nie bufora a tego jaki będzie wizjer. Będzie duży to problemy z np. Sigmami znikną bo się przełączy na MF i bez problemu się wyostrzy.
    A jak narazie Canon nie ma w swojej ofercie szkła EF 20mm f/1.8.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Przypominam, że moje poprzednie posty opierały się na tym co powiedział albo Beerboy...
    Gdyby to powiedzial Waterboy, to moze bym uwierzyl, po piwie rozne
    rzeczy sie mowi ;-)
    A swoja droga szkoda twojego czasu na dpreview, to smietnik
    i juz dawno przestal byc "review", a zrobilo sie bajzlowate forum.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

przed sensorem będzie coś w rodzaju cytat:"fiber optic/diffractive optic hybrid. It will be removeable."
    A to w sumie nie byłby taki zły pomysł - coś jakby rozwinięcie microlenses pomagające rozprawić się z telecentrycznością. Już dawno o czymś takim myślałem.. ale wydaje się to koszmarnie trudne do wykonania.

Myślę, że największą bolączką fotografii cyfrowej jest fakt występowania FF lub BF.
    Taak? Chyba tylko wśród tych, u których pierwsze 100 zdjęć po zakupie aparatu to ukośne linijki lub różnego rodzaju tablice testowe Myself included

jaki będzie wizjer.
    Wizjer będzie taki jak crop matrycy. 1.3x - niezły, 1x - dobry. Cudów nie ma - lepsza matówka może trochę polepszyć efekty, ale w ostateczności liczy się to, ile światła dostanie.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

ale wydaje się to koszmarnie trudne do wykonania.
    Jedno słowo: Canon. I wszystko jasne. W końcu od czego jest dział R&D? ;-)
    Wizjer będzie taki jak crop matrycy. 1.3x - niezły, 1x - dobry. Cudów nie ma - lepsza matówka może trochę polepszyć efekty, ale w ostateczności liczy się to, ile światła dostanie.
    Ja aż tak bardzo się nie znam, ja pstrykam i ma być "do prawej". Ale chyba coś w tym jest bo jak zakręce Sigme 1.8 to rzeczywiście to widać światełko w tym tunelu. Ale z drugiej strony macałem kiedyś EOS 300 (chyba V) i tam też jest pełna klatka a wizjer był chyba mniejszy od 20D. Tak czy siak moje naciemniejsze szkło to f/2.8 więc z tego co mówisz to spoko.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy nie było gadane, a nie bedę sprawdzał bo napewno zapomnę o czym się chcę zapytać...

A co jeśli by wrzucili do nowego/następcy modelu EYE CONTROL. Nie wiem nawet na ile niezawodna byla ta funkcja i czy byla naprawde super, bo nigdy tego nie 'macałem'. Raz w EOSie, bodajze 30 (lub 33), ale wtedy to moglem go sobie tylko potrzymac...

Tak se mysle ze moze nie spelnialo to swojej funkcji bo pewnie zaladowali by to do ktorejs z digi 'jedynek', a z tego co wiem to nie ma, no chyba ze nie wiem...

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Nie wiem czy nie było gadane, a nie bedę sprawdzał bo napewno zapomnę o czym się chcę zapytać...

A co jeśli by wrzucili do nowego/następcy modelu EYE CONTROL. Nie wiem nawet na ile niezawodna byla ta funkcja i czy byla naprawde super, bo nigdy tego nie 'macałem'. Raz w EOSie, bodajze 30 (lub 33), ale wtedy to moglem go sobie tylko potrzymac...

Tak se mysle ze moze nie spelnialo to swojej funkcji bo pewnie zaladowali by to do ktorejs z digi 'jedynek', a z tego co wiem to nie ma, no chyba ze nie wiem...

wiecej to szkod robilo niz pozytku, nie mozna bylo sobie kadru spokojnie poogladac, Ci ktorzy to mieli zazwyczaj i tak tego nie uzywali... ciekawa funkcja ale malo uzyteczna :wink:
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 19 z 47 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów