Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 280 z 469

Wątek: Canon 5D - Następca 20D?

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ciekawe co bedzie w lutym... oby 3D z np ta lista:
    - AF z analogowej 3ki
    - lepszy/wbudowany grip
    - rozsadne wymiary (a nie 350D lub mniej)
    - uszczelnienia
    - fullframe czy crop - lepiej fullframe z zakombinowana mozliwoscia podpinania EF-S (wtedy crop) - dla zdesperowanych (ja na szczescie takich szkiel nie mam)
    - cichszy
    - czyszczenie matrycy
    - stabilizacja matrycy
    Ty normalnie jakiś fantasta jesteś . Liczysz na to że to co jest w korpusach „1” canon da w korpusach amatorskich. To kto by kupował w tej cenie „1” kiedy by mógł mieć to samo za dużo mniej? Stabilizacja matrycy, kto mu wtedy kupi szkła z IS? FF i szkła EFs, jak to ma być rozwiązane technicznie żeby lustro nie zaczepiało o ostatnią soczewek obiektywu? Marzyć sobie możesz ale to się na tym na 100% skończy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jakieś dziwne połączenie profesjonala i półprofesjonala ten rzekomy "5D". Bez lampy jak profesjonal, ale z kółkiem trybów jak pólprofesjonal. Nie wypowiadam się bo się nie znam, ale kto ich tam wie. Na stronach "Canona" nic nie słychać. Na naszej (pl) nawet o 20Da nic nie ma.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to jak tak dorzucę tylko linka, potwierdzającego prawdopodobność autentyczności tego PDFa tutaj.

Ale w takim razie to dla mnie rozczarowanie bardziej... Canon poszedł w stronę zmian sprzętu jakie serwuje użytkownikom Nikon
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Gorsza wiadomosc dla mnie to maly detal w tym pdf-ie.
    Zakladajac, ze jest prawdziwy, spojrzcie na "gama modeli" -
    1D MkII N. To by oznaczalo, ze owszem bedzie update, ale nie 20d tylko 1D MkII.
    Hmm, tak też sobie myślę.. w tym zestawie ciągle jest 1DsMk2 - zatem co oni właściwie mogą jeszcze poprawić w 1Dmk2, nie robiąc z niego ostatecznego FF "merge" linii 1D i 1Ds? Szybciej się nie da, szumów dalej zmniejszać chyba nie ma po co, wszystkie inne atrybuty (spot, weather-proof, brak lampy , wizjer 100%....) już ma - co innego mogłoby skłonić tych, którzy kupili marka2 do ponownego wydania $$$?

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    to jak tak dorzucę tylko linka, potwierdzającego prawdopodobność autentyczności tego PDFa
    A co ten link potwierdza oprocz tego, ze jest jakis Jim Bowes pracujacy w firmie, ktora robila Canonowi kampanie reklamowa przy okazji 20D i drukarek PIXMA? Takie informacje mozna wygooglac w 15 sekund.

Zreszta chyba nie sadzisz ze firma reklamowa, obslugujaca takich gigantow rynkowych jak Canon, sklada foldery reklamowe w... PowerPoint'cie
    Do takich zastosowan sluza troche inne programy - InDesign, Quark itepe. Ale widocznie autor tego fake'a albo ich nie posiadal, albo nie mial zielonego pojecia o ich obsludze. Dobrze, ze chociaz mial PowerPointa, bo do Notepada kiepsko sie grafike wrzuca ;-)

Dopiero zaczyna Awatar pysiek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hmm, tak też sobie myślę.. w tym zestawie ciągle jest 1DsMk2 - zatem co oni właściwie mogą jeszcze poprawić w 1Dmk2, nie robiąc z niego ostatecznego FF "merge" linii 1D i 1Ds? Szybciej się nie da, szumów dalej zmniejszać chyba nie ma po co, wszystkie inne atrybuty (spot, weather-proof, brak lampy , wizjer 100%....) już ma - co innego mogłoby skłonić tych, którzy kupili marka2 do ponownego wydania $$$?
    Oj da sie... od czego ludzka pomyslowosc... ja to bym sobie zyczyl (oczywiscie sa to takie luzne pomysly bo takie kwoty moge wydawac dopiero jesli bede mogl to sobie jakos odbrac z powrotem):
    • histogram na zywo
    • wieksza rozpietosc ISO w gore i w dol
    • tryb podczrwieni
    • bracketing z definiowana iloscia klatek i korekcji do takich rzeczy jak obrazy High Dynamic Range
    • Multispot z ruchomym punktem mierzonym specjalna matryca (uzywana rowniez do histogramu online)

To tak na poczatek.... :wink:

pozdrawiam, Jarek.
    Canon, Horizon, Mamiya & Zorki

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    A co ten link potwierdza oprocz tego, ze jest jakis Jim Bowes pracujacy w firmie, ktora robila Canonowi kampanie reklamowa przy okazji 20D i drukarek PIXMA?
    Kavoo, a umiesz czytać? podkreślenie moje:
    to jak tak dorzucę tylko linka, potwierdzającego prawdopodobność autentyczności tego PDFa tutaj.

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

zatem co oni właściwie mogą jeszcze poprawić w 1Dmk2 ... Szybciej się nie da, szumów dalej zmniejszać
    Einstein kiedyś powiedział: "Ludzie uważają że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś kto o tym nie wie i robi to.."

14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowy
    Jakieś dziwne połączenie profesjonala i półprofesjonala ten rzekomy "5D". Bez lampy jak profesjonal, ale z kółkiem trybów jak pólprofesjonal. Nie wypowiadam się bo się nie znam, ale kto ich tam wie. Na stronach "Canona" nic nie słychać. Na naszej (pl) nawet o 20Da nic nie ma.
    Jeśli chodzi o 5D to już jest ! - z tymże...Konica Minolta :grin: , więc pewnie Canon nie wypuści body o takim samym numerze/symbolu

Jeśli chodzi o polskie www Canona to faktycznie jest mega do bani... :-D

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pysiek
    histogram na zywo
    Ale jak? "Na żywo" = z otwartą przysłoną, czyli niewiele mówiący o ostatecznej ekspozycji. Chyba że software'owo symulować jej "domknięcie" ;-)
    wieksza rozpietosc ISO w gore i w dol
    No powiedzmy... ale to (w dół, bo w górę chyba nie ma po co) byłby detal
    tryb podczrwieni
    Hmm, chyba nie ten segment ;-) to raczej w kompaktach eksperymentalnie ;-)
    bracketing z definiowana iloscia klatek i korekcji do takich rzeczy jak obrazy High Dynamic Range
    Bajer, kolejna z tysiąca opcji, ktorej użyłaby jedna osoba na tysiąc.
    Multispot z ruchomym punktem mierzonym specjalna matryca (uzywana rowniez do histogramu online)
    Ponownie - dla 99% nieistotny detal. Coś takiego to można zrobić upgradem firmware

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Einstein kiedyś powiedział: "Ludzie uważają że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś kto o tym nie wie i robi to.."
    No w sumie to źle napisałem. Może i się da, ale po co? To nie kamera

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kavoo, a umiesz czytać? podkreślenie moje:
    Ja nie odnosze sie do slow Kubamana, tylko do tych "dowodow rzeczowych" ;-) znajdujacych sie pod podanym przez niego linkiem.

A tak kompletnie BTW to kompozycja slow w stwierdzeniu "potwierdzenie prawdopodobnosci" podoba mi sie wybitnie ;-) Conajmniej tak, jak "chyba na pewno" ;-)
    Ostatnio edytowane przez kavoo ; 10-08-2005 o 13:33

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jest jakis Jim Bowes pracujacy w firmie, ktora robila Canonowi kampanie reklamowa
    No ba, tylko to jest człowiek osobiście odpowiedzialny za tę kampanię, a nie "jakiś" człowiek.

Zreszta chyba nie sadzisz ze firma reklamowa, obslugujaca takich gigantow rynkowych jak Canon, sklada foldery reklamowe w... PowerPoint'cie
    nie kumam , co ma PP do tego pliku? To jest o ile dobrze widzę Adobe PDF, i to jest standart dokumentacji Canona w sieci.

poza tym muflon dobrze podkreślił
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ba, tylko to jest człowiek osobiście odpowiedzialny za tę kampanię, a nie "jakiś" człowiek.
    Co nie zmienia faktu, ze ta informacje mozna wygooglac w 15 sekund. Albo po prostu to wiedziec ;-)

nie kumam , co ma PP do tego pliku? To jest o ile dobrze widzę Adobe PDF, i to jest standart dokumentacji Canona w sieci.
    Kliknij RPM na tym pliku i wybierz zakladke 'PDF' - tam sie dowiesz, ze ten plik zostal wygenerowany przy pomocy "Acrobat PDFMaker 7.0 para PowerPoint".

Nie mam pojecia z jakiego jezyka jest to "para", ale z pewnoscia nie jest to slowo angielskie... a wydawac by sie moglo ze ktos, kto nazywa sie Jim Bowes, powinien sie poslugiwac angielskim systemem i oprogramowaniem ;-)

Ale to juz tylko moje spekulacje

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie mam pojecia z jakiego jezyka jest to "para",
    Para oznacza "dla" po hiszpansku.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Na zddrowy rozsądek zresztą for, fur, pour, por, para...

BTW, Polaco, jak długo znasz polski? Bo piszesz znacznie lepiej od większości polskich internautów
    (jeśli zrobi się zbyt długi OT językowy to wytnę)

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na zddrowy rozsądek zresztą for, fur, pour, por, para...

BTW, Polaco, jak długo znasz polski? Bo piszesz znacznie lepiej od większości polskich internautów
    (jeśli zrobi się zbyt długi OT językowy to wytnę)
    Dzieki. W Polsce jestem od wrzesnia 96 (kurcze jak ten czas leci). Wczesniej troche mowilem, ale czytanie, pisanie i normalne mowienie (akcent i slownictwo) to juz na studiach podszkolilem
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Talking

My tu gadu gadu a na dpreview nie śpią

To już jest chore... (za link)

To jak - spekulujemy dalej ??

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nieee, to już jest naprawdę przegięcie Ten DIGIC III na dole po prostu powala
    Tyle że ten, kto to robił chyba zapomniał o spuście na vertical grip

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    No tak, nawet na ceremonii zakonczenia IO w Barcelonie Sarah Brightman spiewala z Jose Carrerasem piosenke pt. "Amigos para siempre", czyli w tlumaczeniu na angielski "Friends for life"... lekkie zacmienie mnie dopadlo ;-)

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Znaczy w sumie stwierdzenie, że "DIGIC III" to jakiś sens ma, bo rzeczywiście do uzyskania prędkości jedynki przy rozdzielczości 1Ds potrzebna jest chyba trochę mocniejsza elektronika niż obecnie. Nie żebym wierzył w to zdjęcie ;-)

Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów