Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: C jak cena - dziwne rzeczy

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie C jak cena - dziwne rzeczy

W związku z chęcią zakupu 24-70, od jakiegoś czasu monitoruję ceny i coś mi tu nie pasuje...
    Waluty odjechały względem tamtego roku powiedzmy o jakieś 20% no i ok.
    24-70 podrożał też mniej więcej tyle. Ale inne obiektywy nie lub nie w takim stopniu i tu rodzi mi się pytanie dlaczego? Czy braknie towaru i sprzedawcy spekulują strasząc lutowym cennikiem? Dlaczego nie robią tego z innymi obiektywami? Dla przykładu 24-105 trzyma cenę i nie ma problemu z kupnem.

Co o tym myślicie? Zagrywka pod nowy cashback?
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

Też się przymierzam do zakupu tego obiektywu i tak samo od zeszłego roku śledzę cenę i trochę żałuje, że nie zapożyczyłem się jeszcze w grudniu, kiedy kosztował ok. 3700 brutto. Teraz wysłałem kilka zapytań do sklepów i nie mają w ogóle tego szkła na stanie, czekają na lutową dostawę z nową ceną. Sam jestem ciekaw jaka będzie ta nowa cena, w niektórych sklepach już jest od 4100 do 4300 zł. Mam nadzieję, że jakiś Cachback prędzej czy później się pojawi. Jeśli chodzi o cenę innych obiektywów, to trochę też poszły w górę, jednak mniej zauważalnie niż wymieniany 24-70. Jest jeszcze inna wersja, może czyszczą magazyny pod jego następce?

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

dziś miałem dzień pod wezwaniem 17-40. Obdzwoniłem sklepy ze skąpca i ceneo i wszystko co mi do głowy przyszło. Pewnie gdzieś jest, ale w cenie do 2600 warszawa i okolice nie znalazłem. Z drugiej strony mam teraz okazję zrobić mały rajd po europie i porównałem sobie ceny na węgrzech, niemczech, grecji, czechach i wychodzi na to,że polsza to raj cenowy. b&h też dla przyzwoitości sprawdziłem. Wczoraj czytałem czyiś post,w którym twierdził,że część europy korzystając z takiej sytuacji, zamówiła w Polsce i dlatego u nas są braki. Ja myślę,że prawda leży po środku i coś tam na magazynach leży ale jak się kupiło po euro tanim, a zaraz będzie nowy cennik to można tydzień na magazynie potrzymać i opchnąć po lutym

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rob76 Zobacz posta
    Zagrywka pod nowy cashback?
    tak wlasnie mysle. chociaz ostatnio 17-40 tez poszlo mocno w gore, pomimo spekulacji o jego nastepcy.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Domyślnie

totez zakupy zrobilem w grudniu...napedzony panika. a sklepy spekuluja cena bo nikt nie wie co przyniesie luty. dziwne czasy

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Kilka tygodni temu polowałem na 24-70 f/2.8. Obdzwoniłem kilkanaście sklepów i upolowałem w Gorzowie za 4100. Tydzień później cena u nich wzrosła do 4600.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rob76 Zobacz posta
    W związku z chęcią zakupu 24-70, od jakiegoś czasu monitoruję ceny i coś mi tu nie pasuje...
    Waluty odjechały względem tamtego roku powiedzmy o jakieś 20% no i ok.
    24-70 podrożał też mniej więcej tyle. Ale inne obiektywy nie lub nie w takim stopniu i tu rodzi mi się pytanie dlaczego? Czy braknie towaru i sprzedawcy spekulują strasząc lutowym cennikiem? Dlaczego nie robią tego z innymi obiektywami? Dla przykładu 24-105 trzyma cenę i nie ma problemu z kupnem.

Co o tym myślicie? Zagrywka pod nowy cashback?
    na stronie głównej foto-net jest taka informacja:

Uwaga, informujemy, że od miesiąca lutego Nikon podnosi ceny w zakresie od 5 do nawet 30%. Przykładowo cena na nikona D700 wzrośnie o około 1000 zł brutto. Podobnie w przypadku produktów firmy Canon. Tak drastyczne zmiany spowodowane są wahaniami kursów walut i ogólna sytuacją na rynku. Podwyżki cen zapowiadają też inni producenci np. Lowepro. W związku z tym uprzejmie prosimy o potwierdzanie zarówno dostępności jak i cen na produkty, ze względu na trudności w dostępnie do towaru i duże zainteresowanie kupujących. Informacja ta została wygenerowana również w celu poinformowania odpowiednio wcześniej osób przymierzających się do zakupu w miesiącu lutym.
    Ze względu na nagły i drastyczny wzrost cen w miesiącu styczniu zastrzegamy sobie możliwość korekty cenowej produktów w stosunku do cen widocznych na naszych stronach www.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

Właśnie do Foto-net między innymi pisałem, czy mają na stanie, ale czekają na dostawę. Jeśli w lutym będzie kosztować coś koło 4500, to z pewnością sobie odpuszczę i poczekam aż cena trochę spadnie albo wynajdę jakąś używkę. Pamiętacie może, kiedy dokładnie wszedł ten stary cachback? Z tego co pamiętam, to on pojawił się chyba jeszcze na samym końcu 2007 roku. W związku z tym, sam nie wiem czy można się spodziewać w najbliższym czasie nowych promocji.

Domyślnie

HooMar, nie liczyłbym na cashback, aż do photokiny,
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Coś już napisał
    Miasto
    Brooklyn, NY

Domyślnie

moim zdaniem to chwyt marketingowy...kupujcie teraz bo za chwile bedzie drozej, moim zdaniem to troche nieuczciwe, chca naklonic klienta do zakupu i tak juz w wygurowanej cenie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów