Witka.
Mam pytanko, czy istnieje możliwość zrzucania zdjęć z aparatu na pendrive, jesli jestem w podróży i nie mam pod ręką kompa, a potem dopiero z pendrive do kopa? Bo jestem zielony w tej materii.
Z góry dziękuję za info.
Witka.
Mam pytanko, czy istnieje możliwość zrzucania zdjęć z aparatu na pendrive, jesli jestem w podróży i nie mam pod ręką kompa, a potem dopiero z pendrive do kopa? Bo jestem zielony w tej materii.
Z góry dziękuję za info.
nigdy nie probowalem, ale wydaje mi sie to fizycznie niemozliwe.
Dlatego pytam. Nie mam jeszcze aparaciku, mysle nad a75 i zrodzil mi sie w głowce taki szalony pomysł. Może ktoś próbował.
to jest to male badziaje, co wyglada jak wtyczka USB w ksztalcie breloczka do kluczy ;-) wkladasz do portu USB i mozesz na to zapisc np. 128 MBwindowsy 2k wykrywaja to bez zadnych dodatkowych sterownikow.
No właśnie. Wygląda toto jak na rys. powyżejI czy można wrzucić na to zdjątka? Jeśli tak, to w jaki sposób?
I tu masz rację ! To tak jakby wyjąć stację dyskietek lub nagrywarkę CD-RW i podłączyć za pomocą kabelków do aparatu lub podłączyć inne karty pamięci ! A tak w ogóle to po co kombinować skoro masz KARTY CF nawet ponad 1 GB !Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Pozdrawiam
Egzor
-----------
Ja mam: Canon A60; CF 16+64+256 MB; dobre chęci
Eksperyment jest podstawą nauki![]()
Jeśli masz kabel z USB aparatu na USB normalnej wielkości jak gniazdo to oczywiście, że możesz podłaczyc się PenDrivem do Aparatu. Ale trzeba pamiętac o tym, że taki PenDrive jest zasilany poprzez USB czyli z akumulatorka aparatu. Taki PD potrafi zeżreć duuużo energi.
//mj
gratuluje bujnej wyobrazni ;-)Zamieszczone przez Aszu
zarowno przewod USB aparatu jak i pendrive sa zakonczone wtyczkami typu "meskiego"..oczywiscie zaraz mi powiesz ze istnieja przejsciowki ;-) , ale to juz pomijam. a poza ty jak chcesz zmusic zdjecia zeby sobie po tym kabalku powedrowaly z aparatu na pendrive ?? (poza tym taki pendrive zuzywa tyle samo energi albo moze i mniej niz standardowy CF, SD albo MC. to jest najzwyklejsza pamiec flash )