Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: ProShow Producer - problem

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie ProShow Producer - problem

Witam,

Z góry przeproszę jeśli temat powinien być w innym miejscu, ale czas mnie nagli

Problem polega na tym, że wszystko idzie cacy, dopóki nie mam nagrać płyty Autorun CD z prezentacją. Mianowicie, nagrywam wtedy płytę, po odpaleniu jej co się okazuje? Prezentacja się cholernie, ale to cholernie zacina.
    Co jest grane? Od jakieś czasu mi się to zdarza, raz problem był, później znikał, ale teraz jest to raz za razem.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

odświeżę temat - mam ten sam problem , rozwiązaniem jest odpalanie płyty z folderów a nie z prezentacji z pliku exe. traci wtedy obraz troche na jakości no ale przynajmniej nie zacina , jak rozwiążesz probelm to napisz na prv
    Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp

Coś już napisał Awatar Papier
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Odswiezam ponownie. Zrobilem plik wykonywalny EXE i podczas ogladania prezentacji pokaz sie przycina...
    Zrobilem kilka pokazow i to pierwszy raz kiedy dzieje sie cos takiego. Mial ktos taki problem?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aha, i jeszcze jedno. Na laptopie chodzi wszystko super a na kompie nie. W czym moze tkwic problem (ze cos w komupeterze jest skaszanione to wiem - a co?
    Ostatnio edytowane przez Papier ; 06-05-2010 o 12:15 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

przycina się odtwarzając z dysku twardego czy z płyty?
    jeśli z dysku to raczej mało pamieci, z plyty mały bufor napędu, tak mi się wydaje...:-)
    też tak miałem, po wymianie całego komputera wszystko chodzi idealnie.
    Heniek

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

pokaz ma 14mb i sklada sie z 23 zdjec i podkladu myzycznego. Chyb az tak wymagajacy dla komupetra nie powinien byc :/

Uzależniony

Domyślnie

być może przy odinstalowaniu jakiegoś programu zostało coś usuniete, może jakiś kodek...
    jesli na innym sprzęcie jest ok, to innej mozliwości nie ma.
    Heniek

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zrobilem formata i wszystko dziala. chyba jakiegos wira załapałem ze mi kompa (..prezentacje) zamulal. Dzieki, pzdr

Domyślnie

Kodeki są bardzo ważne, można również sprawdzić konwertując prezentację do DVD na HDD, wtedy też na pewno jakość będzie lepsza a i oglądalność wzrośnie jak to prezentacja, dodatkowo DVD jest w chwili obecnej lepszym formatem niż płyta CD, bo wkładając ją do każdego odtwarzacza będzie działać a z CD może być różnie, szczególnie te wiekowe.
    Canon FF i słoików kilka

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    Kodeki są bardzo ważne, można również sprawdzić konwertując prezentację do DVD na HDD, wtedy też na pewno jakość będzie lepsza a i oglądalność wzrośnie jak to prezentacja, dodatkowo DVD jest w chwili obecnej lepszym formatem niż płyta CD, bo wkładając ją do każdego odtwarzacza będzie działać a z CD może być różnie, szczególnie te wiekowe.
    Piszesz coś żeby tylko pisać...???
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów