Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Co wybrać? pierwsze lustro ?

Dopiero zaczyna Awatar Adrianna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie Co wybrać? pierwsze lustro ?

Witam, jestem nowa na forum i trafiłam tu w niemałym problemem. Mianowicie z wyborem pierwszego lustra.
    Dlaczego lustro ? Gdyż zwykły kompakt i podobne aparaty przestały wystarczać i mam ochotę na zabawę w poważniejsze rzeczy.
    Wiem, że zabawa lustrem nie jest prostą sprawą, ale mam już może nie za duże, ale zawsze , doświadczenie z analogami.
    Zastanawiałam się nad canonem eosem 350d, wydaje mi się, po ecenzjach i po tym co znalazłam na różnych forach porządnym aparatem, ale natknęłam się na opinie o ginącym i szalejącym autofokusie.
    mam dośc ograniczony budżet, gdyż na dzień dzisiejszy chcę kupić niezbyt zaawansowane, ale porzadne body z kitem(na inne szkła czas przyjdzie w okolicach wakacji )
    Zastanawiałam się nad którymś eosem, ale któy będzie najlepszy dla początkujacego, który przedewszystkim bawi sie w portrety, widoczki i zdjęcia typowo "codzienne". troszkę makro.
    Wiem, że na dzien dzisiejszy i na ta technikę to nie jest dużo, natiomast potem po p ierwszych doświadczeniach z lustrami, dokupywawszy obiektywy, chce zainwestowac i lepsiejsze body, moze 50d.
    Ale to za jakiś czas, jak poznam magię luster.
    Dzięki z góry za rady ;] i pozdrawiam, A.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adrianna Zobacz posta
    Zastanawiałam się nad canonem eosem 350d, wydaje mi się, po ecenzjach i po tym co znalazłam na różnych forach porządnym aparatem, ale natknęłam się na opinie o ginącym i szalejącym autofokusie.
    Używałem, jak na początek super puszka dodatkowo teraz w super cenach dostępna. Szalejącego i ginącego autofokusu nie miałem, i tak do końca to nie wiem o co chodzi. :-D
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

350d, albo 400d bym kupil, jak zostanie siano to do tego bym dodal 50mm/1.8

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adrianna Zobacz posta
    Zastanawiałam się nad canonem eosem 350d
    Olej ten (i 1000D) aparat. Wyjdź z założenia, że minimalne minimum to 400D (AF, czyszczenie matrycy). Jednego dnia testowałem 3 sztuki 350D i 400D. Z żadnej 350D zdjęcia mi się nie podobały a z 400D mogłyby reklamować żyletki - monitor 19" 1600x1200, 50mm, f/1.4, 1/80, iso nie pamiętam, 100% view w DPP, sharpness +3, MFD.
    Do makro to może zapoluj na kompakta lub używkę 450D?
    the silence is deafening

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu brałbym 400D mimo iż o pare stówek droższy. System lustrzanek Canon, podobnie jak i innych, to istna studnia bez D-N-A.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów