Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Problem 40d + 17-55/f2,8 IS

NowyPit
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukA Zobacz posta
    Sprawa sprzętowa, dużo gorsza prawa strona kadru, przez błąd ludzki takiego efektu się nie uzyska...
    Czy przez ten błąd rozumiesz to, że powinienem robić tą fotę z większej odległości na zoomie czy wskazujesz na inny błąd - jaki?

p.s. proszę o wyrozumiałość dla amatora
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Rozmawiałem ze znajomym fotografem i stwierdził, że ze szkłem jest wszystko ok, a wina leży po mojej stronie, bo:
    - zdjęcie powinno być zrobione na f5,6 i 1/125 , lampa na wprost
    - z większej odległości i na zoomie
    Co wy na to? Po co mi tak jasne szkło skoro przy dziurze 3,2 zdjęcie jest nie do przyjęcia?
    Ostatnio edytowane przez NowyPit ; 27-01-2009 o 16:22 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

rzeczywiscie masz cos ze szklem , sprawdzalem to ktore sprzedaje i obraz zdecydowanie lepszy , ten twoj mydli mocno , to ze rogi gorsze to swoja droga , porob sample i dolacz do szkla , opisz jak to wyglada , reklamuj i nie daj sobie wcisnac ze to normalne , taka jakos to kitowym szklem mozna uzyskac , jak nie lepsza nawet
    no comment...

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NowyPit Zobacz posta
    Czy przez ten błąd rozumiesz to, że powinienem robić tą fotę z większej odległości na zoomie czy wskazujesz na inny błąd - jaki?
    Właśnie wykluczam Twój błąd, wskazuję na wadę sprzętu.

Rozmawiałem ze znajomym fotografem i stwierdził, że ze szkłem jest wszystko ok, a wina leży po mojej stronie, bo:
    To jak wytłumaczy taką różnicę ostrości lewa/prawa, bo jest spora....
    Ostatnio edytowane przez ukA ; 27-01-2009 o 16:41
    DAS APARAT

NowyPit
    Guest

Domyślnie

Podpowiedzcie mi więc co robić. Szkło i body są nowiutkie na gwarancji, ale kupione w różnych sklepach. Czy oddać do sklepu samo szkło? Czy lepiej bezpośrednio do serwisu cały zestaw do kalibracji?

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem więc dopytam: dlaczego "abramakabra"? Jakiś rażące błędy są po mojej stronie? [...]
    Abramakabra, bo normalnie z tego szkla nie powinno byc cos takiego. Totalnie rozjechane jest, wiec watpie aby to byla Twoja wina. Jak kolega wspomnial KITem bylo by zdecydowanie lepiej. Wiec serwis. Pewnie usterka nie tyle AF a jakiegos szkla wewnatrz lub grupy szkiel. Tym bardziej, ze po prawej leci wszystko.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Trzeba namierzyć winowajcę, body/szkło i jak jeszcze można to ja bym wymienił.
    DAS APARAT

Uzależniony

Domyślnie

Niech Ci w sklepie sprawdzą szkło na innym body.

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Podpowiedzcie mi więc co robić. Szkło i body są nowiutkie na gwarancji, ale kupione w różnych sklepach. Czy oddać do sklepu samo szkło? Czy lepiej bezpośrednio do serwisu cały zestaw do kalibracji?
    To moze podaj sklep i numer seryjny, co by znowu po wymianie (jak do takiej dojdzie) ktos inny nie dostal tego kwiatka

A co do tego fotografa, to widac ma inna technike robienia zdjec, ktora niestety nie wytlumaczy tej prawej strony

NowyPit
    Guest

Domyślnie

Dzwoniłem do sklepu, innego szkła nie dają, w ciągu 14 dni ma być zrelizowana gwarancja, przypuszczją że dostanę z serwisu inne szkło.

Być może dałem się nabić w trąbę, bo szkło sprzedali mi bez pudełka twierdząc, że było w zestawie z body i ten zestaw został rozdzielony dlatego pudła nie ma. Kazałem zaznaczyć to na fakturze, mam dopisane że sprzedany bez pudełka. Ale teraz zaczynam mieć wątpliwości czy aby sprzedali mi nowy obiektyw...

SKLEP: UMT Częstochowa
    nr ser. 39902822
    Ostatnio edytowane przez NowyPit ; 27-01-2009 o 17:35

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Szkło jest całkowicie rozkalibrowane , pierwsza moja myśl przy oglądaniu zdjęcia , że upadło ( i to kilka razy ). Body nie podejrzewam.
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów