Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Pocztex

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Pocztex

W Pocztexie opcja za pobraniem kosztuje dosłownie 3 zł więcej niż tradycyjna przesyłka. Sprawdzenie zawartości kolejne 5 (choć uważam, że jeśli korzysta się ze sprawdzonego dostawcy, to można sobie darować sprawdzenie jeśli paczka jest ubezpieczona i odpowiednio zapakowana).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

W Pocztexie opcja
    a ile czasu handlowiec musi czekac az mu poczta odda pieniadz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    a ile czasu handlowiec musi czekac az mu poczta odda pieniadz
    Już mówię - przykłady z ostatnich dni:

23.01 wpływ - wysyłana paczka 20.01 Lublin
    23.01 wpływ - wysyłana paczka 20.01 Świdnik
    22.01 wpływ - wysyłana paczka 19.01 Lubianka

itd.

Czyli bez znaczenia gdzie wysyłamy, pieniądze wracają po 3 dniach na konto (oczywiście zakładając, że klient odbierze paczkę następnego dnia).

Początki nałogu

Domyślnie

wow to widze pocztex sie poprawil jesli paczki ida po 2-3 dni, trzeba bedzie to sprawdzic naocznie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wow to widze pocztex sie poprawil jesli paczki ida po 2-3 dni, trzeba bedzie to sprawdzic naocznie
    Paczki idą 1 dzień, 3 dni wraca kasa. Czytaj uważnie.

Uzależniony

Domyślnie

czytać uważnie. paczka idzie jeden dzień bo to kurier a 3 dni wracają do Ciebie pieniądze na konto za wysłany towar.

Początki nałogu

Domyślnie

Paczki idą 1
    nigdy przenigdy zadna paczka nie szla jeden dzien po co mialyby powstawac inne firmy kurierskie gdyby pocztex wyrabial sie w jeden dzien ?

Uzależniony

Domyślnie

przepraszam że sie wtrące do dyskusji ale która z firm kurierskich oferuje opcje sprawdzenia paczki przed zapłatą należności ? pytam bo bywają klienci który upierają sie przy takiej formie wysyłki i zarówno dhl jak i GLS nie przewidują takiej możliwości. na drukach przewozowych tych firm również taki okienko do zakreślenia nie figuruje. co innego jak klient zapłaci. wtedy ma prawo rozpakowac przy kurierze i spisać protokół szkody.ale tylko tyle.gotówki z powrotem odbiorca nie otrzyma tak czy inaczej. o ile wiem to poczta/pocztex przewiduje możlwośc sprawdzenia przed zapłatą ale tylko na terenie urzędu.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 26-01-2009 o 19:54

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    przepraszam że sie wtrące do dyskusji ale która z firm kurierskich oferuje opcje sprawdzenia paczki przed zapłatą należności ?
    Sobie przypomniałem - na pewno Pocztex, parę zł dopłaty za tą przyjemność. Swój obecny telefon komórkowy tak kupowałem bo był zamówiony 'poza Allegro' , więc wybrałem przesyłkę kurierską, płatnoś przy odbiorze z opcją sprawdzenia PRZED zapłatą (kosztowało to jakieś 35zł za przesyłkę? nie pamiętam a nie mam tu w pracy dostępu do priv maila).
    Ale owszem... kurier na początku stawiał opór, aż z komórki zadzwonił do dyspozytora "bo odbiorca chce rozpakować bez płacenia" - i sprawdził jakąś opcję czy zaznaczona na liście przewozowym po instrukcjach.

Uzależniony

Domyślnie

Tak, taką opcję posiada Pocztex, o innych mi nie wiadomo - tę opcję zawsze utożsamiałem z Pocztexem i u innych nie pytałem, mimo, że korzystam.
    Co do "oporów kuriera" - taka ich praca i nawyki. Zdobyć podpis i w nogi Po części ich rozumiem - gdyby każdy bawił się z paczuszką 10 minut to dostarczaliby ćwierć z tego, co mają do dostarczenia.
    Co nie zmienia faktu, iż w obowiązku kuriera jest zaczekanie aż otworzymy paczkę i w jego obecności sprawdzimy zawartość (standardowo po zapłaceniu), spisując stosowny protokół w razie jakiś problemów z paczką, tudzież jej zawartością.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów