Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Pocztex

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Pocztex

W Pocztexie opcja za pobraniem kosztuje dosłownie 3 zł więcej niż tradycyjna przesyłka. Sprawdzenie zawartości kolejne 5 (choć uważam, że jeśli korzysta się ze sprawdzonego dostawcy, to można sobie darować sprawdzenie jeśli paczka jest ubezpieczona i odpowiednio zapakowana).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

W Pocztexie opcja
    a ile czasu handlowiec musi czekac az mu poczta odda pieniadz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    a ile czasu handlowiec musi czekac az mu poczta odda pieniadz
    Już mówię - przykłady z ostatnich dni:

23.01 wpływ - wysyłana paczka 20.01 Lublin
    23.01 wpływ - wysyłana paczka 20.01 Świdnik
    22.01 wpływ - wysyłana paczka 19.01 Lubianka

itd.

Czyli bez znaczenia gdzie wysyłamy, pieniądze wracają po 3 dniach na konto (oczywiście zakładając, że klient odbierze paczkę następnego dnia).

Początki nałogu

Domyślnie

wow to widze pocztex sie poprawil jesli paczki ida po 2-3 dni, trzeba bedzie to sprawdzic naocznie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wow to widze pocztex sie poprawil jesli paczki ida po 2-3 dni, trzeba bedzie to sprawdzic naocznie
    Paczki idą 1 dzień, 3 dni wraca kasa. Czytaj uważnie.

Początki nałogu

Domyślnie

Paczki idą 1
    nigdy przenigdy zadna paczka nie szla jeden dzien po co mialyby powstawac inne firmy kurierskie gdyby pocztex wyrabial sie w jeden dzien ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

nigdy przenigdy zadna paczka nie szla jeden dzien po co mialyby powstawac inne firmy kurierskie gdyby pocztex wyrabial sie w jeden dzien ?
    Wysłałem setki pocztexów i żaden nie szedł dłużej niż 1 dzień.

Ty chyba najzwyczajniej w świecie mylisz usługę Pocztex ze standardową Pocztą. Pocztex to kurier Poczty Polskiej, reklamują się nawet teraz że dają gwarancję finansową na doręczenie terminowe przesyłki. Jeszcze mi się nie zdarzyło reklamować Pocztexu od bodaj 2 lat jak z nich korzystam.

Wcześniej wysyłałem głównie paczki priorytetowe ubezpieczone i z nimi to już było różnie.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 26-01-2009 o 23:54

Uzależniony

Domyślnie

czytać uważnie. paczka idzie jeden dzień bo to kurier a 3 dni wracają do Ciebie pieniądze na konto za wysłany towar.

Uzależniony

Domyślnie

przepraszam że sie wtrące do dyskusji ale która z firm kurierskich oferuje opcje sprawdzenia paczki przed zapłatą należności ? pytam bo bywają klienci który upierają sie przy takiej formie wysyłki i zarówno dhl jak i GLS nie przewidują takiej możliwości. na drukach przewozowych tych firm również taki okienko do zakreślenia nie figuruje. co innego jak klient zapłaci. wtedy ma prawo rozpakowac przy kurierze i spisać protokół szkody.ale tylko tyle.gotówki z powrotem odbiorca nie otrzyma tak czy inaczej. o ile wiem to poczta/pocztex przewiduje możlwośc sprawdzenia przed zapłatą ale tylko na terenie urzędu.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 26-01-2009 o 19:54

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    przepraszam że sie wtrące do dyskusji ale która z firm kurierskich oferuje opcje sprawdzenia paczki przed zapłatą należności ?
    Sobie przypomniałem - na pewno Pocztex, parę zł dopłaty za tą przyjemność. Swój obecny telefon komórkowy tak kupowałem bo był zamówiony 'poza Allegro' , więc wybrałem przesyłkę kurierską, płatnoś przy odbiorze z opcją sprawdzenia PRZED zapłatą (kosztowało to jakieś 35zł za przesyłkę? nie pamiętam a nie mam tu w pracy dostępu do priv maila).
    Ale owszem... kurier na początku stawiał opór, aż z komórki zadzwonił do dyspozytora "bo odbiorca chce rozpakować bez płacenia" - i sprawdził jakąś opcję czy zaznaczona na liście przewozowym po instrukcjach.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów