w sumie nie wiem po co ide nie moje klimaty...ale co tamczas niedzielny zleci
![]()
w sumie nie wiem po co ide nie moje klimaty...ale co tamczas niedzielny zleci
![]()
veni vidi vici. ogólnie nic ciekawego dookoła się nie działo. Industrialna lipa.
Blaszaki, albo pozamykane budynki. Dopiero na samym początku (dla tych co od raz skorzystali), a jak dla mniedopiero na końcu pojawiła się iskierka nadziei. Jedna jedyna otwarta hala, gdzie naprawa taboru kolejowego szła pełna parą. Tutaj było git malina.
Ale na początek wstawiam zdjęcie nijak się nie mające do kolejowego, ale było częścią tego miejsca, i jako pierwsze je "obrobiłem", troche tak na szybkiego, dla zajawki. później wstawię kolejne.
You_Me_Kan`on
jedyne ciekawe miejsce, hala gdzie naprawiane są pociągi. Spora kubatura.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
powyżej część lewa, poniżej środkowa, gdzie jeździ ogromny dzwig (żółty)
i część prawa, bardziej kameralna, gdzie panowie sobie spokojnie dziobią na walcarkach wielkości czołgu...
prawie jak fabryce Toyoty. Najwyższa jakość i technologia rodem z kosmosu.
wielka ogromna walcarka albo cóś. Robiło metalowe wiury.
te niebieskie pod ścianą to chyba 6cio tonowe podnośniki.
wiadomo kto tu rządzi
Tezet, teraz Twoja kolej![]()
Ostatnio edytowane przez japrzepraszam ; 01-02-2009 o 21:56 Powód: Automerged Doublepost
You_Me_Kan`on
Ja dopiero wrocilem i zrzucilem zdjecia, zaraz sie biore za wolaniei jeszcze przed 0:00 wrzuce pare na pewno
"Swieta trojce" chyba tez wrzuce
ps. skad Ty to niebo wytrzasnoles :-o
Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 01-02-2009 o 23:50
niebo?! no wiesz, ehm, no jak byłeś odwrócony i robiłeś zdjęcie detalu, to nagle słońce wyszło zza chmur, wiesz to była ta chwila na którą fotograf czeka czaasem wieczość, a mi akurat podeszła w danej chwili
no to dalej. To oto dzwig płaski na który wjeżdża pociąg, i jest przestawiany na opowiednią bocznicę gdzie jest uleczany.
przyciskologia, prosta sprawa, sam mógłbym obsługiwać ta maszynę, prawie ją rozkminiłem. ale czasu zabrakło.
nawet olej może się zmęczyć....
Ostatnio edytowane przez japrzepraszam ; 02-02-2009 o 00:30 Powód: Automerged Doublepost
You_Me_Kan`on
Odrawiarka robi swoje, chyba nie zdaze przed 0:00ogolnie wrazenia jak po stoczni czyli... jak tu zrobic cos fajnego z czegos slabego
Ale jeszcze pare chwil az moj P166 przerobi rawy i bedzie foto relacja
ps. no ja musialem biegac dalej zeby pstrykac to co bylo dla wszystkich blizej![]()
Ostatnio edytowane przez japrzepraszam ; 02-02-2009 o 01:32 Powód: Automerged Doublepost
You_Me_Kan`on
Po wejsciu na ZNTK ogrom terenu u niektorych zachwycil nas do tego stopnia ze zawrot "glowy gotowy"
Pierwsze co przyszlo nam na mysl to przejechac sie jakims wypas srodkiem transportu. Tak naszym oczom ukazal sie wozeczek, ktory okazalo sie ze jechac nie bedzie bo szyny ktos ukradl.
Ale co to za problem dla nas? Zaden, nogi mamy, aparaty tez, wiec na piechote tez mozna sie przemieszczac, podziwiajac "cuda natury" kolejowej
I tak idac, wedrujac, predzej czy pozniej odnalazly sie szyny
Co odwazniejsi wspinali sie na wyzyny by miec lepszy podglad na caly teren.
Caly czas ten wagonik nie dawal nam spokoju wiec znalezlismy sobie silniczek
I panel sterowania
Na szybko, niczym rozbitkowie na bezludnej wyspie, zbudowalismy nowy system transportu.
Ktorym plynelismy obok przeroznych budynkow
I garazy.
Dotarlismy do miejsca gdzie prawie moglismy dotknac magicznego przycisku uwalniajacego wszystkie koleje swiata od samotnej starosci.
Lecz nasza podroz magiczną lodzią musiala zostac zakonczona w zwiazku z brakiem dalszej trasy dla niej wyznaczonej
Wszystkie zdjeciahttp://tezet.pdg.pl/Galeria/ZNTK/