Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: Pocket Wizard II plus - same pytania...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No, to przetestowałem tę zabawkę na wylot. Studniówka, co więcej pisać. Młyn gorszy, niż na trzech weselach z marudnymi pannami razem. Ale do rzeczy:

- skuteczność 100x100. Nie ważne skąd odpalane.
    - eneloopy z mniejszym napięciem nie powodują żadnych problemów.
    - zasięg: wielka sala - bez żadnych problemów. Parking piętro niżej, 100 metrów od budynku - żadnych problemów. Toaleta w piwnicach dwa piętra niżej w innej części budynku - żadnych problemów. To chyba zamyka temat zasięgu.

Zauważyłem, że dyndające na sprężynkach odbiorniki zwracają uwagę. O ile w studio to pewnie nie ma znaczenia, tak widziałem, jak jakiś małolat zastanawiał się co to jest i wyciągał łapy. Będę to musiał jakoś mocować od góry lamp.

Jeśli ktoś na podstawie tego opisu będzie podejmował decyzję o zakupie, to proszę pamiętać, że to są pierwsze wrażenia i nie mam pojęcia o trwałości powerluxów po dłuższej eksploatacji.
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    No, to przetestowałem tę zabawkę na wylot. Studniówka, co więcej pisać. Młyn gorszy, niż na trzech weselach z marudnymi pannami razem. Ale do rzeczy:

- skuteczność 100x100. Nie ważne skąd odpalane.
    - eneloopy z mniejszym napięciem nie powodują żadnych problemów.
    - zasięg: wielka sala - bez żadnych problemów. Parking piętro niżej, 100 metrów od budynku - żadnych problemów. Toaleta w piwnicach dwa piętra niżej w innej części budynku - żadnych problemów. To chyba zamyka temat zasięgu.

Zauważyłem, że dyndające na sprężynkach odbiorniki zwracają uwagę. O ile w studio to pewnie nie ma znaczenia, tak widziałem, jak jakiś małolat zastanawiał się co to jest i wyciągał łapy. Będę to musiał jakoś mocować od góry lamp.

Jeśli ktoś na podstawie tego opisu będzie podejmował decyzję o zakupie, to proszę pamiętać, że to są pierwsze wrażenia i nie mam pojęcia o trwałości powerluxów po dłuższej eksploatacji.
    Witam, chciałbym dopytać jaka jest twoja opinia o tym sprzęcie po 4 miesiącach użytkowania, od tego czasu pewnie już nie jedno wesele za tobą, więc te Powerluxy miały okazję dużo i ciężko pracować.
    Mam w związku z tym kilka pytań do ciebie a także do innych użytkowników tego sprzętu (szczególnie zależy mia na opiniach ludzi którzy mają ten sprzęt już dłuższy czas i mieli okazję używać go wielokrotnie):

1.Czy niezawodność jest nadal na tak wysokim poziomie i wyzwala za każdym razem ?
    2.Jak wygląda sprawa z czasem synchronizacji.
    3.Wyzwalasz lampy studyjne czy systemowe (np :580 ex II)
    4.Czy zarówno na lampach studyjnych jak i na systemowych ten sprzęt sprawdza sie równie dobrze czy może jest inaczej ?

jeśli masz jakieś inne uwagi o wadach /zaletach tego sprzętu to mam wielką prośbę o podzielenie sie spostrzeżeniami.

z góry dziękuje i Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    1.Czy niezawodność jest nadal na tak wysokim poziomie i wyzwala za każdym razem ?
    2.Jak wygląda sprawa z czasem synchronizacji.
    3.Wyzwalasz lampy studyjne czy systemowe (np :580 ex II)
    4.Czy zarówno na lampach studyjnych jak i na systemowych ten sprzęt sprawdza sie równie dobrze czy może jest inaczej ?
    Hej,
    EXy wyzwala tylko z pełną mocą, dla mnie to bez sensu, zresztą nie z taką myślą je kupowałem, więc się tym nie bawię.

Synchro na pewno działa z 1/160, dalej nie sprawdzałem, nie miałem potrzeby.
    Wyzwalanie 100/100, nie ma opcji, żeby nie błysnęło.

W skrócie, to zapomniałem, ze mam jakieś wyzwalacze. Działają świetnie, nie powodują najmniejszych problemów, więc nie zwracam na nie uwagi.

Aha, gdzieś ktoś wcześniej pisał, że baterie w odbiornikach padają po kilku godzinach. Z ciekawości sprawdzam właśnie ile da się na nich pociągnąć. Jestem gdzieś w okolicach 100 godzin pracy odbiorników, w środku aku eneloopa AAA. Nadal nie wymagają ładowania.

Aha, od jednego odbiornika odkleiła się jakaś plastikowa płyteczka. Ale niespecjalnie wpłynęło to na jakość pracy :-D
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Hej,
    EXy wyzwala tylko z pełną mocą, dla mnie to bez sensu, zresztą nie z taką myślą je kupowałem, więc się tym nie bawię.
    Czyli nie da sie ustawić lamp manualnie tak aby nie błyskały z pełną mocą ?
    Hej,
    Synchro na pewno działa z 1/160, dalej nie sprawdzałem, nie miałem potrzeby.
    Wyzwalanie 100/100, nie ma opcji, żeby nie błysnęło.

W skrócie, to zapomniałem, ze mam jakieś wyzwalacze. Działają świetnie, nie powodują najmniejszych problemów, więc nie zwracam na nie uwagi.
    Bardzo mnie to cieszy bo ceny Pocket Wizardów są ciężkie do zaakceptowania, dzięki za info

P.S. Jeszcze mam pytanko trochę OT a mianowicie jakich lamp studyjnych używasz na weselach i jak się sprawdzają (nie maja problemów z mrożeniem ruchu ? -takie opinie słyszałem np: o tanich lampach firmy Quantuum)...zastanawiam sie między studyjnymi a systemowymi na wesela...jaka jest twoja opinia czy oba rozwiązania sie nadają do tego celu ?
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 09-06-2009 o 09:57
    C - lustra, szkła i błysk

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli nie da sie ustawić lamp manualnie tak aby nie błyskały z pełną mocą ?
    NIe, no da się.. Chodziło mi o to, że automatyka błysku nie działa.

P.S. Jeszcze mam pytanko trochę OT a mianowicie jakich lamp studyjnych używasz na weselach i jak się sprawdzają (nie maja problemów z mrożeniem ruchu ? -takie opinie słyszałem np: o tanich lampach firmy Quantuum)...zastanawiam sie między studyjnymi a systemowymi na wesela...jaka jest twoja opinia czy oba rozwiązania sie nadają do tego celu ?
    Używam od lat tej samej chińszczyzny. Nie wiem, gdzie te opinie słyszałeś, ale podejdź do tego w ten sposób, że złej baletnicy...
    A często podobne opinie wypowiadają też ludzie, którzy na oczy lampy studyjnej nie widzieli.

Systemowe na wesela? A skąd one wezmą tyle mocy? Czy może będziesz je łączył po 10szt. w pęczek? Czas ładowania pozwolę sobie pominąć.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Tak czy inaczej cieszy że jest już jakaś pewnie działająca alternatywa dla poketów i elichromów - może ceny zaczną spadać?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    może ceny zaczną spadać?
    Widziałem dzisiejsze notowania walut - raczej nie wierzę w taką ewentualność.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Niekoniecznie chodzi mi o ceny w złotówkach, nawet cena w usd jest przesadzona - to tylko kawałek tandetnego plastiku z gumową antenka - zarabiają na nich nieziemsko wiec może rosnąca konkurencja zmusi ich z czasem do zmniejszenia cen.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Niekoniecznie chodzi mi o ceny w złotówkach, nawet cena w usd jest przesadzona - to tylko kawałek tandetnego plastiku z gumową antenka - zarabiają na nich nieziemsko wiec może rosnąca konkurencja zmusi ich z czasem do zmniejszenia cen.
    ja poki co nie widze konkurencji dla pocketow.. niestety.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Dzięki Jarku za Twój post - właśnie zamawiałem dzisiaj Powerluxy i Twój studniówkowy test rozwiał wszystkie moje wątpliwości.

Piszesz merger, że nie widzisz konkurencji dla pocketów. Jeśli komuś wystarcza 50m zasięgu, a sprzęt trafia 100x100 i do tego można go w studio podłączyć do stałego zasilania - to przy cenie 1000zł za zestaw 1+2 (+2 zasilacze sieciowe) nie widzę sensu przepłacać za pockety.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów