Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: pierścień redukcyjny

kierownik zamieszania
    Guest

Question pierścień redukcyjny

Poszukuje informacji na temat pierścienia redukcyjnego umożliwiającego podłączenie obiektywów z gwintem M42 do Canona 450D. Co warto kupić. Czy z możliwością oceny ustawienia ostrości czy bez niej.
    Szukałem na forum tego tematu, ale nie znalazłem . Jesli ktoś wie, gdzie jest to proszę o namiary.

Coś już napisał Awatar troll
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Oierścień redukcyjny.

Witaj.
    Cóż - problem dość akademicki. Raczej tylko kwestia ceny tutaj stanowi. Ja bym brał z potwierdzeniem ostrości - z resztą mam takowy i używam do przyczepiania do aparatu róóóóżnych dziwnych rzeczy. Pomaga mi też w makrofotografii gdy chcę przez miech zapiąć np. Rodenstocka.
    Dlamnie niema problemu - TYLKO z potwierdzeniem.

Pozdrawiam sympatycznie :-D

kierownik zamieszania
    Guest

Domyślnie

Dzienki za szybką odpowiedź. To ja może jeszcze poprosze o jakies namiary na "pewnego" sprzedawcę, firmę produkująca takie pierscienie. Muszę mieć pewność, że nie uszkodzę aparatu przez jakiś bubel.

Coś już napisał
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

aparatu raczej nijak nie uszkodzisz sam pierścień może tylko nie działać prawidłowo...
    40D 20D 70-200 2.8L is 17-40 4L 50 1.8 50 1.4 430exII Kit a to wszystko żeby plecy prostować bo zdjęć robić nie umiem...

Coś już napisał Awatar troll
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Potwierdzenie ostrości

Proszszszszsz linki:

http://www.allegro.pl/item530203326_...dzenie_af.html

http://www.allegro.pl/item530203194_...f_program.html

"Kupywałem" w tym miejscu.

Linki dotyczą tego samego sprzedawcy, tylko niewiem czym sie różnią przejściówki bo jedna kosztuje 175 zł a druga 125 zł - musisz dopytać myślę.

Ze zdjęć wynika że obie są wykonane solidnie. Przejściówką aparatu nie uszkodzisz. No chyba że się "dandelion" - ten elektroniczny "diwajs" urwie - ale to raczej mało prawdopodobne.

Pozdrawiam

kierownik zamieszania
    Guest

Thumbs up pierścień redukcyjny

Dzienki za info :-D. Przyjrzę się ofercie.
    Pisząc o uszkodzeniu aparatu miałem na myśli, że dandelion może sie odkleić w nieodpowiednim momencie i może uszkodzić lustereczko aparatu albo fragmenty lakieru czarnego z pierścienia mogą się wykruszyć i sprzętowi zaszkodzić. Ponoć i takie zjawiska się zdarzają w pierścieniach redukcyjnych.

Domyślnie

w google wpisujemy:
    intitle:"szukane słowo" site:canon-board.info

tak szukamy informacji na canon-board.info

pozdrawiam
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Uprawnienia umieszczania postów