Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 181

Wątek: XI AirShow Radom 29-30.08.2009

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Odchodząc już od mniej miłych tematów wrzucam kilka zdjęć

1. Red Arrows:

2. Red Arrows:

3. Su-27:

4. Red Arrows:

5. Su-27:

6. Su-27:

7. Midnight Hawks:

8. Red Arrows:

9. Hercules:

10. I bonus: strażnik lotniska:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darko Zobacz posta
    Dużo prawdy i racji ale niestety nie do końca. W czwartek nie było problemu z wejściem na stojanki a później już był problem do "całkowitego" zakazu.
    No patrz a ja w piątek popołudniu widziałem całkiem sporo spotters/prasa na stojankach i statyce, za (dopiero rozstawianymi) barierkami. A w niedzielę już po wypadku bez problemu jako Prasa wymacałem pomarańczowego F-16, siedziałem w A-10 itd. Więc coś nie zgadzamy się w zeznaniach . Widać sytuacja zmieniała się dynamicznie i zależała od miejsca/służbistości.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    A później przy wejściu były przepychanki co by oddać pieniądze za bilety bo pokazy były takie krótkie.
    Trochę uogólniasz.
    Faktycznie parę osób kłóciło się o zwrot pieniędzy za bilety ale tylko dlatego, że sprzedano im bilety 15 minut po wypadku i poinformowano dopiero po skasowaniu biletów.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wrzucającym zdjęcia przypominam że na całym forum obowiązuje limit max 800px na dłuższym boku. Jeden post już poleciał.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Różnie było z tymi stojankami. Nasz "opiekun" (sektora południowego) powiedział, że jako prasa wpuszczą nas za barierki, ale nie na stojanki (jaka jest różnica?). Potem na tę długą stojankę, gdzie właśnie było m.in. A-10 wszedłem, ale od strony pasa, bo z przeciwnej strony od żandarma usłyszałem "mówili, że prasy nie".
    Bez problemu wszedłem też pod domek pilota, i dalej, gdzie stało to kolorowe F-16 i inne samoloty "latające", ale w końcu pojawił się jakiś starszy rangą wojskowy i nas wyprosił. Nie chciało mi się dyskutować.

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No w piątek popołudniu to było ponad 30 osób z ekipy Sony pod tą wiatą (w tym ja). Może dlatego was nie puszczali .
    A co Ty robiłeś u Sony? Masz jakieś korzenie w Minolcie?
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A spytałeś się organizatorów czy jest? Jest - murowany, z bieżącą wodą, paręnaście metrów na SW w lesie.

Autobus regularnie co 2 godz w sobotę, ale w tym samym miejscu co kibelek jest spore zadaszenie z kontuarem (jakaś grillowa knajpka ale otwierana tylko na zamówienie) - tam można było bez problemu się schronić przed deszczem i poczekać do przyjazdu autobusu.
    Koniec języka za przewodnika a i ci, co przyjechali autobusem o 10tej mieli mnóstwo czasu rozejrzeć się po okolicy a nie tylko tkwić "przy barierce" .
    Tak więc te dwa zarzuty to masz troszkę z palca wyssane, spowodowane własnym nieogarnięciem a nie organizatorów.

Dodatkowo, tak dla porównania - spotterzy byli lepiej traktowani (przez organizatorów i służby zabezpieczające) niż Prasa. Prasa nie wszędzie mogła wejść tam gdzie spotterzy. Prasa nie miała wstępu na treningi itp w czwartek i piątek (ogólnie akredytacje prasowe obowiązywały tylko w sobotę i niedzielę).
    No i spotterzy otrzymali spotters pack (materiały dodatkowe, naszywka, kufel, tshirt, plakat, czapeczka i coś tam jeszcze), czyli biorąc pod uwagę samą wartość materialną tego spotters packa to akredytacja spottersowa wyszła jakieś 100zł mniej... a wartość pamiątkowa - bezcenna. Prasa takowych prezentów nie otrzymała.
    Więc jak spotter to nazywa kopem to jak prasa obsmaruje organizatorów?
    Mi nawet wprost powiedzieli "spottersi mają spotters pack bo oni płacili" .

No ale dać palec to urwie rękę, bo "ja płacę to wymagam" ... eh :-|
    bardzo szanuje twoje zdanie , ale byłem na "południu" w czwartek, sobotę i niedzielę. byłem tam w czasie deszczu i dopiero nasz wolontariusz zaproponował schronienie się w baraku w którym ok 15 chłopa stało cały czas -około godziny-czekając na autobus który utknął w korkach. kibelek był, ale bez bieżącej wody właśnie koło tego baraczku. więc nie wiem co ty widziałeś , ale ja użyłem języka parę razy , koledzy z nikon forum też podobnie i efekt był jak opisałem.'
    co do materiałów , gadgetów i innych rzeczy o których napisałeś , to nie wiem kto to otrzymał, ja nie widziałem u nikogo kto był w pobliżu mnie , a spottersów było w okresie 3 i pół dnia około 40 szt. /przepraszam za takie określenie/ .
    nie zależy mi na "bibelotach" tylko na zdjęciach i nie na użalaniu się , ale na normalnym przedstawieniu sytuacji. może ktoś to przeczyta i się zastanowi. jeśli pokazy będą za dwa lata, na pewno wykupię spotterspack, ale na pewno nie będzie mnie w dniu pokazów - tylko przyloty i treningi - to pewnik! nie mam czasu na marnowanie go w korkach i nerwy z powodu niekompetencji służb porządkowych i planowania ruchu drogowego. takie jest moje stanowisko i nic więcej nie mam do dodania na ten temat.
    widziałem imprezy z których 60tys. osób spokojnie wyjeżdżało w przeciągu godziny - i to w jednym praktycznie momencie. w radomiu nikt nie pomyślał, co będzie się działo jeśli pokazy zostaną zawieszone/wstrzymane np. z powodu deszczu, jak to miało miejsce w sobotę.

reasumując - nie musisz dawać "wspaniałych" rad - "koniec języka za przewodnika", człowiekowi który wie co robi i o czym pisze. a ty po prostu nie byłeś w tym miejscu ,bo nie wyobrażam sobie abyśmy mieli tak różne oceny jednego miejsca....

co do przywilejów "press" to wiem dokładnie - nie było ich w czw. i pt. , ale czy napewno spottersi byli faworyzowani , to bardzo wątpię.
    a tekst jakiegoś pułkownika do mnie "pana tu w ogóle nie powinno być" , gdy tylko wszedłem na "stojankę" przeczy temu za co zapłaciłem - w opisie spotters pack'a było wyraźnie zaznaczone - wejście na teren pokazów statycznych, dostęp do samolotów, załóg samolotów i materiałów dodatkowych. niczego takiego nie było!
    więc - sorry kolego - ale nie pouczaj mnie - ok!?
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Pierwsze fajnie, ale jakbyś je ciut wypoziomował byłoby super...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej
    Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 02-09-2009 o 07:16
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów