Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 181

Wątek: XI AirShow Radom 29-30.08.2009

Domyślnie

Wiedzieli nieliczni, dla mnie wystarczyło stać blisko ludzi z radiami... ok 2 minuty po wybuchu było wszystko wiadomo.
    Ja byłem pierwszy raz na tego typu imprezie, wstrząsnęło mną to bardzo...
    ... Ale w sumie to trochę rozdarty byłem, z jednej strony zginęły dwie osoby, a z drugiej wszystko co najlepsze nas ominęło

Lecz rozumiem podjętą decyzje i ją szanuje.

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basur Zobacz posta
    Ja mam trochę żal do organizatorów. Śmierć pilotów naprawdę mną wstrząsneła i nic nie zrobili żeby to jakoś uczcić, uhonorowac. Żadnej minuty ciszy, żadnych kominukatów. Ludzie przed TV dowiedzieli się szybciej o Ich śmierci, niż ludzie na miejscu. Zero wyobraźni i organizacji. Dobrze że nic się nikomu nie stało (poza pilotami).

nie tylko w tym objawiał się brak profesjonalizmu i organizacji u wszystkich "zamieszanych" w przygotowanie i prowadzenie imprezy.
    policja, straż mniejska - koszmar komunikacyjny na drogach w radomiu. piesi przed autobusami - dziwne , że nie słyszeliśmy o rozjechaniu kogokolwiek w czasie powrotów z air show

spotters - dostaliśmy kopa od organizatorów w dwójnasób! - na "południu" nie było nawet /za przeproszeniem/ kibelka - a okresowo było nawet ponad 30 osób w tym miejscu! toje wystawili za to tak, że w momencie startu i lądowania samolotów "przepięknie" wchodziły w kadr!
    mieliśmy mieć dostęp do stojanki ! - i co? i g....o!
    ganiali nas jak psów!

zero informacji dodatkowej o przebiegu pokazów i tym co dzieje się na lotnisku!
    w sobotę - w deszczu - czekaliśmy ponad godzinę na autobus - nikomu nie przyszło do głowy, że skoro jest problem komunikacyjny to można przejechać przez płytę lotniska. o jakimś namiocie , to nawet nie ma co wspominać!

jak dla mnie to należy rozliczyć organizatorów z tej totalnej porażki!

co do pilotów su-27 - żal,smutek,współczucie dla rodzin pilotów, żal,żal,żal....
    niech odpoczywają w pokoju......
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

To fakt, śmierć dwóch lotnikówjest niewątpliwie tragedią dla ich rodzin, znajomych, wojska, środowiska lotniczego.
    Co do organizatorów to nie wiem czy się dobrze wywiązali ze swojej roli. Może i nie, ale i tak trzeba docenić to, że przerwali dalszą część pokazu. Przypomnijcie sobie tragedię w 1985 na stadionie Heysel w Brukseli. Życie straciło około 40 osób a mecz i tak się odbył, bo zwyciężyła komercja - To była żenada!
    Boje się o dalsze losy takich pokazów : w czerwcu Kraków, teraz Radom. W Krakowie po tragedii pojawiło się silne lobby przeciwników.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Domyślnie

[']

może jakieś zdjęcia dla uczczenia odwagi pilotów ..
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Domyślnie

Niestety prawda jest smutna... w polsce organiacja Air Show to czysty zart... poziom bezpieczenstwa jest raczej na marnym poziomie... dlatego niewielu profesjonalistow chce brac udzial w pokazach w polsce....

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Ktos powiedzial ze piloci mogli by sobie zyczyc zeby pokazy trwaly dalej - nie jest pozbawione sensu....

Domyślnie

kto kolwiek to powiedzial jest egoista....

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasper Zobacz posta
    Jeżeli rzeczywiście do końca manewrowali aby samolot nie spadł na zamieszkałe tereny, to byli dzielni ludzie, którym bez względu na wszystko należy sie wielki szacunek.... szkoda, że po śmierci....
    Nie wiem na ile sekund przed katastrofą były polecenia z wieży o katapultowaniu się ale ja mam ostatnie zdjęcie jak SU powrócił do lotu normalnego po przelocie na plecach i kierował się w kierunku początku pasa. Działały wtedy oba silniki bo widać smugi dymu. No i później wg. filmu zawrócił nad las...
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Niestety prawda jest smutna... w polsce organiacja Air Show to czysty zart... poziom bezpieczenstwa jest raczej na marnym poziomie... dlatego niewielu profesjonalistow chce brac udzial w pokazach w polsce....
    Sorry ale maksymalne bzdury opowiadasz. Profesjonalistów na tych pokazach było więcej niż na każdych jednych pokazach w US gdzie masz jeden czy dwa demo teamy z ACC i USN + zespół a reszta to "aeroklub". Pod względem obsady były to absolutnie jedne z najlepszych pokazów w Europie (lub raczej miały być)....

W Europie (i Polsce też) nie pozwala się latać nad publicznością więc np. Blue Angels nie mogli zrobić sneak passów - to tak jeszcze w kwestii bezpieczeństwa...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Gdyby czytał ten wątek ktoś, kto nie widział materiału z katastrofy, lub dopiero tutaj się o niej dowiedział, odniósłby wrażenie, że Su-27 rozbił się z winy organizatorów Air Show.
    Koledzy, zanim sie coś napisze warto się zastanowić, czy to aby nie głupota.
    Mną ta katastrofa wstrząsnęła. Pokój pamięci pilotów, którzy zginęli.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów