UWAGA ! Osoby posiadające materiały foto-wideo mogące pomóc ustalić przyczyny wypadku samolotu Su-27 podczas AirShow 2009 w Radomiu proszone są o przesyłanie materiałów do: Rzecznik Prasowy DSP rzecznik@sp.mil.pl lub airshow@sp.mil.pl
Prosimy przesyłać wyłącznie materiały związane z wypadkiem.
http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogo...w_radomiu.html
1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
http://img340.imageshack.us/img340/962/img3163b.jpg
Zdjęcie SU-27 zrobione w sobotę...
Stałem pod lasem, po przeciwnej stronie pasa, ale na terenie lotniska. Su przeleciał nam nad głowami, prostując się, ostatnie zdjęcie mam zrobione jak wchodzi nad las, lecąc już w normalnej pozycji, bez dopalaczy. Potem zniknął mi z oczu, a po kilku sekundach zapadła cisza, silniki zgasły ewidentnie. Od razu pojawiły się czarne myśli. A po kilku sekundach dym nad lasem.
Z filmu wynika, że w ciągu tych kilku sekund, gdy był nad lasem nabierał wysokości. Potem zgasły silniki i poszedł jak kamień w dół.
Nie mam pojęcia czemu się nie katapultowali.
Ostatnie foto, może 5-10 sek później zapadła cisza:
Ja byłem za zachodnim i w pierwszej chwili dla mnie tak właśnie wyglądało jakby obcięło im silniki..... Wyślijcie te zdjęcia Panowie do DSP bo mogą coś wnieść do sprawy...
Gdybyś miał wybór:
- katapultować się ratując ratując dwa ludzkie istnienia (swoje i kolegi) i samolot spada w zabudowania potencjalnie zabierając kilka, kilkanaście ludzkich istnień
- do ostatniej chwili próbować wysterowywać samolot bez ciągu i siły nośnej na pole, będąc prawie pewnym że to próba samobójcza
Co byś wybrał?
Cessna w Krakowie podobnie - spadła między drzewa a nie na ulicę/lotnisko pełne ludzi. Głównie dzięki doświadczeniu pilota, który wiedział co go czeka.
Zresztą wszelkie dywagowanie ma taki sam sens jak plotki co niedługo wypuści Canon. Lepiej poczekać na ustalenia komisji.
Spadł na moich oczach (byłem w sektorze południowym dla spotterów/prasy) za drzewa i ta cisza... taką samą ciszę słyszałem dwa lata temu...