Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: 350D i współpraca z jasnymi szkłami 1.4 i 1.8

Domyślnie 350D i współpraca z jasnymi szkłami 1.4 i 1.8

Witam.
    Proszę o informacje użytkowników 350d jak te body współpracuje (daje radę) z jasnymi szkłami . dokładnie chodzi mi o C 85mm/1.8 i C 28mm/1.8 C 50mm/1.4 :
    praca w ciemnych warunkach , celność ogólnie AF z takimi szkłami ,
    itp , idt.

z góry dziękuje za info ..
    Paweł.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Przy bardzo słabych warunkach, na wszystkich szkłach AF szaleje i nieostre wychodzi mi ok 50% zdjęć, przy czym z 85 jest najlepiej a najgorzej z 28. Ale robić zdjęcia się da, ja po prostu w takich warunkach robię ich więcej. Jak jest nie za ciemno to wszystko działa idealnie. Mam te 3 stałki i nie potrzebuję już innych obiektywów.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawko Zobacz posta
    chodzi mi o C 85mm/1.8 i C 50mm/1.4 :
    praca w ciemnych warunkach , celność ogólnie AF z takimi szkłami
    1600, 1/25-1/50, otwarta przysłona, 7w światła - tragedia.
    the silence is deafening

Domyślnie

czy jest szansa ze z puszką >350D (czyli min. 400D) gdzie AF jest nowszy te szkła zachowują się lepiej?
    czy jasne szkła mają to do siebie ze GO przy pełnej dziurze jest na tyle małe ze nie ma szans na większą skuteczność i nawet 50D tutaj nie pomoże ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

czy jest szansa ze z puszką >350D (czyli min. 400D) gdzie AF jest nowszy te szkła zachowują się lepiej?
    miałem 350d, dokupilem z czasem 50 1.4.. 50-60% zdjec zupelnie nietrafionych.. zabralem ten obiektyw do pracy i podpialem pod 400d - nagle zaczal trafiac

350d poszlo w swiat, jego miejsce zajal 40d.. problemow z af juz wiecej nie bylo..

czy jasne szkła mają to do siebie ze GO przy pełnej dziurze jest na tyle małe ze nie ma szans na większą skuteczność i nawet 50D tutaj nie pomoże ?
    to po co by produkowali takie szkla :wink: to raczej 350d ma na tyle nieprecyzyjny af - z innymi puszkami jest lepiej, duzo lepiej :-)

Domyślnie

no to mnie pocieszyłeś ;-)
    mój 350D z kitem działa dobrze - zanabyłem 85mm 1.8 i jestem w szoku więc pytam
    bo nie wiedziałem czy to czasem nie szkło jest winowajcą (które wszyscy polecają)
    FF/BF nie mam bo jak trafi to tam gdzie powinno ale jak nie trafi to tak ,że nic z tego nie
    da się zrobić.
    wiem ze szkła też trzeba nauczyć się obsługiwać ale w perspektywie mam zamiar nabyć najpierw szkła a potem zmienię BODY - szkła raczej nie tanieją tak szybko jak body ;-)

pozdrawiam
    Pawel

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

mój 350D z kitem działa dobrze
    Mój też.

wiem ze szkła też trzeba nauczyć się obsługiwać
    Czyli na początku nie schodzić poniżej wartości 1/125.

ale w perspektywie mam zamiar nabyć najpierw
    350D to puszka stara do kitów only, 1000D powinna mieć układ z 400D.
    Zmień body na 400D i będzie OK (jak na standardy Canona )
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no to mnie pocieszyłeś ;-)
    mój 350D z kitem działa dobrze - zanabyłem 85mm 1.8 i jestem w szoku
    to ma tez druga strone medalu - w kombinacji ciemnego (5,6 lub 6,3) tele z konwerterem (x1,4 z zaklejonymi stykami) lepiej radzil sobie wlasnie 350d niz 40d.. tak zle i tak niedobrze ;-)

Domyślnie

Na własnych, podobnych doświadczeniach z 350d (plastikowe 50mm f/1.8) w bardzo trudnych warunkach są problemy z szalejącym AF (mam bardzo subiektywne wrażenie, że lepiej i szybciej sobie radzi z tym blisko 10-letni 50e niż 350d) i spora część zdjęć potrafi wyjść nieostra (podobnie z ciemniejszymi obiektywami (np f/2.8, kit).
    Jeśli jednak masz dobrze wyćwiczone palce od 'AF z Zenita' to ostrość potwierdza raczej bez większych problemów.
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    to ma tez druga strone medalu - w kombinacji ciemnego (5,6 lub 6,3) tele z konwerterem (x1,4 z zaklejonymi stykami) lepiej radzil sobie wlasnie 350d niz 40d.. tak zle i tak niedobrze ;-)
    Przesadzasz albo używasz centralnego punktu Boczne punkty AF działają w w/w konfiguracji z 40d lepiej niż centralny w 350d.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów