Czasami tak bywa, że nie zawsze to co się Tobie podoba - będzie się podobało szerszej publice. Ale i tak najważniejsze jest to, że Tobie leży bo i tak tylko Ty wiesz najlepiej "co autor miał na myśli"Pozdro.
Czasami tak bywa, że nie zawsze to co się Tobie podoba - będzie się podobało szerszej publice. Ale i tak najważniejsze jest to, że Tobie leży bo i tak tylko Ty wiesz najlepiej "co autor miał na myśli"Pozdro.
13]
14]
ktore zdjecie Wam lepiej podchodzi?
mam na mysli, co lepiej wyglada - 'duzy' dirtjumper czy moze jednak lepiej jest jak nie trzeba sobie 'wyobrazac' hop i calej reszty otoczenia... ?
na 14-tce nie trafiłeś z ostrością, a poza tym to rower i koleś zlewają się z tłem.
13 moim zdaniem lepsza właśnie dlatego że widać hopy i wysokość lotu.
Podpisy kłamią
Szkoda, że 13 taka "centralana" 14 jw.
taka mialem nadzieje, ze wybierzecie 13... : ]
tez duzo bardziej wole wlasnie takie ujecia,
co do ostrosci...
to nie jest to taka latwa kwestia w tego typu fotografii,
ja to robie w ten sposob, ze lapie ostrosc na hopie i dzieki temu uzyskuje efekt ostrosci na dj/u, ktory sie tam pojawia. ale jak nie widac nie zawsze to sie tak dobrze udaje...
podaczas ostatniej sesji wyczerpaly mi sie baterie w wyzwalaczu...
wiec pokombinowalem z nowymi katami korzystajac z okazji, ze nie bylo nigdzie lamp w kadrze...
efekt jest taki:
15]
wiem dobrze, ze zdjecie kuleje pod paroma wzgledami,
ale wyciagnalem z niego tyle ile tylko sie dalo : ]
napewno wroce do tej perspektywy... jakies sugestie?
ps. czy canon 5d [pierwszej generacji] jest odpowiedni do tego typu fotografii? i czy mozna zaufac i kupic uzywany model przy dobrej okazji?
wielkie dzieki
pzdr
slonko nareszcie zaczyna nam swiecic tak jak na to dlugo czekalismy...
16]
canon 400d + canon 70/200
ten obiektyw to mistrzostwo swiata! : ]
mogliście zdjąć dywany do zdjęcia![]()
dobra w koncu to moge napisac, wszystkie zdjęcia oprócz 16 to kicha. na 16 widac w koncu to co trzeba. Tak dalej, pozdro
jasnejasne,,,
ucze sie i moja wyobraznia do postrzegania ujecia rowniez sie powieksza...
do tego sprzetowo rowniez ide do przodu : ]
co do poprzednich 15 zdjec...
to byly moje calkowite poczatki,,, zreszta orlen,,, Ciebie tez obserwuje od jakiegos czasu i jak zobaczylem Twoje pierwsze zdjecie, ktore tu wrzuciles to kopara mi opadla... w szoku,,, ale progres Ci nalezy przyznac w 100%,,,
takze i ja mam nadzieje, ze z czasem sie wyrobie
dzieki
pzdr