Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: Nagrywanie Video w EOS 100D 450D 40D 50D przez USB (LiveView)

Bywalec Awatar RHF
    Miasto
    London / Kłobuck

Domyślnie

U mnie to nie działa ;/ (0.0.5) tzn. raz po wielkich bólach ruszyło, ale 2,6 klatki /s
    Za każdym razem twierdzi, bym sprawdził połaczenie, podczas gdy EOS Utylity normalnie działa...
    Ma ktoś jakiś pomysł ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RHF Zobacz posta
    U mnie to nie działa ;/ (0.0.5) tzn. raz po wielkich bólach ruszyło, ale 2,6 klatki /s
    Za każdym razem twierdzi, bym sprawdził połaczenie, podczas gdy EOS Utylity normalnie działa...
    Ma ktoś jakiś pomysł ?
    Podłącz pod inny port USB. Jeśli komputer stacjonarny to najlepiej do portów z tyłu komputera.

Coś już napisał
    Miasto
    Brooklyn, NY

Domyślnie

No wiesz przyczyn moze byc kilka, pewnie sam dojdziesz co i jak, u mnie nie ma problemow z tym, ze nie mam pod czas nagrywania uruchomionych innych programow typu winamp czy innych bardziej pochlaniajacych energie kompa, wylaczam tez eos utility, ktory po podlaczeniu aparatu otwiera sie automatycznie, moze potrzebujesz nowsze drivers do motherboard, moze masz cos w BIOS ustawione nie tak, moze po prostu sprobuj inny port USB, moze wystarczy resrart kompa, moze inny USB kabel...moze nie ten model aparatu
    Pozdrawiam:-D

Coś już napisał
    Miasto
    Brooklyn, NY

Domyślnie

wlasnie zobaczylem ze przy nagrywaniu mozna wlaczyc podglad na LCD aparatu i pobawic sie nastawami, IS nawet dziala podczas nagrywania. Ale pewnie to juz wiecie, jednak napisalem bo nikt o tym nie wspomnial.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A jakby ktos mial ochote zobaczyc jak wyglada naagranie przy dziennym swietle http://rapidshare.com/files/18984588...28-135_kit.avi
    widok z okna mam bardzo kiepski, wiec prosze sie nie spodziewac niczego nadzwyczajnego.
    Ostatnio edytowane przez elix ; 26-01-2009 o 22:36 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

A tak się skacze obraz bez IS
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

przy f11 to się wogóle nie sprawuje. może jakbym wziął lapka na pole w słoneczny dzień trzeba poczekać do lata i się wybrać ze sprzętem na spacer.
    a co do przyspieszenia to też u mnie sie lekkie pojawia
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    wlasnie zobaczylem ze przy nagrywaniu mozna wlaczyc podglad na LCD aparatu i pobawic sie nastawami, IS nawet dziala podczas nagrywania. Ale pewnie to juz wiecie, jednak napisalem bo nikt o tym nie wspomnial.
    Hmm, jak wlaczyc podglad i IS?

Coś już napisał
    Miasto
    Brooklyn, NY

Domyślnie

Hej!
    Jak wlaczysz podglad "SET" to wtedy mozesz sie bawic.

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

na sprzęcie core2duo 3ghz mam tylko 18 klatek na sekundę ,jakie kodeki najlepiej zainstalować ?

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Ciekawa sprawą jest to, że kiedy uruchomi się program, przyciśniemy SET na korpusie włączając LV, to mamy możliwość jeszcze bardziej przybliżyć obraz naciskając przyciski "lupa" + i -, co komp wychwytuje jako przybliżenie i tak też nagrywa Przekonwertuję filmiki to wrzucę na jakiś serwer co by pooglądać
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów