Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: doswietlanie AF - bez EX na aparacie

Mieszany widok

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Mała latarka, ale jeśli korzystasz tylko z manuala to nie musisz używać kabla ettl.

Podłącz kabel synchro do lampy - ale w przypadku 580exII podłączenie synchro bezpośrednie nie pozwala na wyzwalanie trybu master. Musisz podłączyć przez kostkę synchro do stopki lampy, wtedy wyzwoli tryb master (sprawdzone przed chwilą).

Jeśli nie masz ani kostki synchro ani kabla - to czeka Cię koszt ok. 50zł (kabel 19, kostka 23 zł kosztowała ostatnio jak widziałem, do tego wysyłka).

Pomyśl, czy nie lepszym rozwiązaniem będzie zakup radiowego wyzwalacza z hk.
    21 USD kosztuje nadajnik + odbiornik phottixa. Z dwoma odbiornikami - 33usd, z trzema - 43usd. Mam takie i polecam wszystkim :P
    http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trk...All-Categories

Oczywiście nadajnik radiowy podłączyć można do gniazda synchro w aparacie, a na sanki lampę do wspomagania af.
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomasek Zobacz posta
    Mam takie i polecam ...
    Dzieki

Widze ze odbiorniki maja mozliwosc polozenia-pochylenia lampy. Czy to w miare trzyma, jak jest jeszcze na nich lampa wyprostowana? Widze ze cos poprawili bo wczesniej odbiorniki nie dawaly takiej mozliwosci i trzeba bylo robic jakies blaszki zeby palnik byl np. w miare srodku parasolki.

Kadel synchro mam, jako kostke wykorzystam druga czesc kabla off-shoe, bo mam go na wtyczkach, w ktore wstawiam wiekszy badz mniejszy przedluzacz. Praca manualna w master ma jeszcze te przewage, ze zmiane mocy wszystkich lamp robi sie tylko na lampie master. Przy radiu trzeba do kazdej lampy podchodzic i zmieniac jej moc.

Uprawnienia umieszczania postów