Pokaż wyniki od 1 do 10 z 151

Wątek: Gdzie kupić zamienniki Aku LP-E6 (do 5DMkII)?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

od 350tki(przez 40kę po 5d) leciałem na zamiennikach - m.in. dlatego że:
    1. ładowały się w fabrycznej ładowarce canona
    2. wskaźnik ładowania w aparacie był do **** i pokazywał w zasadzie co chciał - czyli przez pierwsze 40-50 zdjęć full.. potem połowę a przy 50-20 ostatnich migał, więc jego użyteczność była raczej wątpliwa..

z tego co widziałem na allegro to są zamienniki do 5dII ale mają 2 podstawowe wady:
    1. Oddzielna ładowarka
    2. aparat nie pokazuje w ogóle stanu naładowania

Czyli posiadają podstawowe wady..
    w związku z tym kupiłem dzisiaj w normalnym sklepie (tam gdzie wszystko kupuję) oryginał Canona za 290 zł (przy cenie "na półce" 299 zł) - a nie za 4 stówki (na allegro trochę przeginają z cenami..)
    Ja tak ten dylemat rozwiązałem - w nowej 5tce zalety oryginału moim zdaniem przewyższają radość z niższej ceny zamiennika
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    [...]
    w związku z tym kupiłem dzisiaj w normalnym sklepie (tam gdzie wszystko kupuję) oryginał Canona za 290 zł (przy cenie "na półce" 299 zł) - a nie za 4 stówki (na allegro trochę przeginają z cenami..)
    [...]
    Możesz zapodać info jaki to sklep ??

Z góry dzięki
    Woyd
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 24-03-2009 o 22:46

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Możesz zapodać info jaki to sklep ??

Z góry dzięki
    Woyd
    Mogę - ale gorsza informacja jest taka że ostatni co był na półce chyba wziąłem.. za to jeszcze jeden 5d mk2 został - za około 9700 brutto.. a sklep to sklep MasterFoto w Kielcach - róg Sienkiewicza / Wesołej w Kielcach - w googlach znajdziesz..

Pozdrawiam

P.S. tylko rano wszyscy nie dzwońcie bo się nie będę mógł tam pokazać przez miesiąc
    Rano zadzwonię i się dowiem czy jeszcze są i napiszę na forum czy jeszcze ma a jak nie to kiedy coś będzie..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 24-03-2009 o 23:23
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów