Witam,
Sorry za lekki offtop ale Wiecie może Panowie, czy są gdzieś dostępne przyzwoite zamienniki do Aku LP-E6 (do 5DMkII)?
z góry dziękuję i pozdrawiam,
Witam,
Sorry za lekki offtop ale Wiecie może Panowie, czy są gdzieś dostępne przyzwoite zamienniki do Aku LP-E6 (do 5DMkII)?
z góry dziękuję i pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 23-01-2009 o 10:21 Powód: move post
na dzień dzisiejszy tylko na ebay.com - z Honk Kongu. Są tylko dwa "ale" - te zamienniki nie pokazują swojego stanu tak jak oryginalne aku i (czego nie rozumiem) nie wolno ich ładować w firmowych ładowarkach, a tylko w specjalnych - dołączonych do zestawu.
Ja sobie odpuściłem i poczekam, aż wyjdą bardziej inteligentne zamienniki.
no drugi musowo akumlator by sie przydal, a najlepiej z 3 zapasowe
az boje sie zobaczyc ile oryginal kosztuje
Ja widziałem za 320 lub 330, też nieźle
5D + 24-105/4 L IS USM + 580 EXII
Ori 330złJak chcemy miec gripa z 2 kpl. akku jestesmy 1000 zl w plecy
![]()
jak ktoś znajdzie w ludzkiej cenie niech da znać
Ale za to jaka wygoda pracy. Na pierwszym ładowaniu zrobiłem 1700 klatek i jeszcze mam ponad 40% stanu baterii. Nie liczę kilku "filmów", ustawienia CF i oczywistej zabawy nową puszką. Czyli lekko licząc 2400 klatek na jednym ładowaniu plus bezpieczny margines jakby coś..
Pamiętam jak ktoś pytał czemu canon zmieniał te baterie.. W poprzednim 5D po 1500 zdjęciach nie było o czym rozmawiać. To chyba wystarczająca różnica.
Jarek
Nie wiem dlaczego miałby wydłużyć żywotność baterii.
Ja miałem grip w 400D i w 40D do 5 chyba nie dokupię. Jestem praworęczny. Zdjęcie pionowe robię przekręcając aparat w lewo (spust u góry). Robiąc w pionie nie przekładałem dłoni tzn. używałem spustu na body. Tak mi wygodniej i szybciej. Z gripem przede wszystkim lepiej i pewniej się trzyma puszkę. Dwóch baterii jednocześnie nie wkładałem, koszyka na paluszki też nie używałem.