Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 151

Wątek: Gdzie kupić zamienniki Aku LP-E6 (do 5DMkII)?

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinto Zobacz posta
    Jeszcze dodaj, że trzeba takich zamykać do więzień. Towar jest tyle warty, ile ktoś chce za niego zapłacić. Ceny są kształtowane przez podaż i popyt - to są podstawowe prawa ekonomii.
    Tak to wyglądało w dziewiętnastowiecznym kapitaliźmie . Teraz to zaraz różne urzędy dopatrują się wykorzystywania pozycji na rynku o praktykach monopolistycznych już nie wspomnę.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 15-04-2009 o 22:51

Domyślnie

Najpierw nie było aparatu teraz nie ma akumulatorów Co za paranoja :]
    Powoli się wyprzedaję...aktualnie tylko 5d MKII | 24-105 f4,0 |

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Teraz to zaraz różne urzędy dopatrują się wykorzystywania pozycji na rynku
    Tak, szczegolnie w przypadku baterii Canona ;-)
    Pozdrawiam!

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    A tak z ciekawości, to próbował ktoś pracować na akumulatorkach paluszkach za pomocą gripa z koszyczkiem? Może to jest alternatywa na czas niedostępności akumulatorków?
    Witaj ja próbowałem ale jakoś czarno to widzę. Aku świeżo naładowane 2600mah po 5 zdjęciach poziom spadł o połowę a potem strasznie szybko się skończył.Więc chyba że masz 5 kompletów AKU to jakoś można robić na jednym komplecie to raczej jako "ostatnia deska ratunku".

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez many74 Zobacz posta
    Witaj ja próbowałem ale jakoś czarno to widzę. Aku świeżo naładowane 2600mah po 5 zdjęciach poziom spadł o połowę a potem strasznie szybko się skończył.Więc chyba że masz 5 kompletów AKU to jakoś można robić na jednym komplecie to raczej jako "ostatnia deska ratunku".
    ale na akumulatorkach "paluszkach" tak było zawsze - już w 350D tak się działo że po paru zdjęciach zasilanie padało - koszyczek jest na baterie "paluszki" a nie akumulatorki.. dlaczego - ano dlatego że akumulatorek ma 1.2 V a bateria 1.5V co przy sześciu bateriach daje 1.8V różnicy.. jak masz gripa i chce ci się parę złotych wydać na baterie to sprawdź na porządnych alkalicznych "paluszkach"
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ale na akumulatorkach "paluszkach" tak było zawsze - już w 350D tak się działo że po paru zdjęciach zasilanie padało -
    Dokładnie tak. W poprzednim 5D, żółte bateryjki z Ikei za 6zł pociągnęły ponad 300 fotek i jak je wyjmowałem jeszcze działały, ale na szczęście już nie musiały. Wydaje mi się, że w tym będzie podobnie.
    Jarek

Domyślnie

Przepraszam że się odezwałem.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Przepraszam że się odezwałem.
    ??
    ale czemu przepraszasz?? Kolega zapytał czy ktoś próbował, Ty próbowałeś to i opisałeś co i jak, więc chwała Ci za to.. przecież nie mamy o to pretensji - wyjaśniliśmy tylko dlaczego tak się dzieje.. i jakbyś miał faktycznie parę baterii paluszków do sprawdzenia to bardzo chętnie się dowiemy jaka jest wydajność tego koszyczka na baterie.. Jak odebrałeś nasze z Jarkiem posty jak wymądrzanie się to my Cię przepraszamy bo to nie było naszym zamiarem :-D

Domyślnie

Mowa jest srebrem a milczenie złotem.Ja na szczęscie mam 3szt. LP-E6. Co mi tam :rolleyes:

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mowa jest srebrem a milczenie złotem.Ja na szczęscie mam 3szt. LP-E6. Co mi tam :rolleyes:
    ja mam dwie więc też nie płaczę ale gripa nie mam bo jakoś tak za duża puszka się wydawała, no i rzede wszystkim żona kategorycznie oświadczyła że z gripem to nie ma mowy bo już i tak klocek duży - więc obie piątki nie są zagripowane..

Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów