Witajcie Panowie i jak się sprawy mają robicie na zamiennikach oryginałach ? Jakieś wieści o dostępności E6 i cenie?
Witajcie Panowie i jak się sprawy mają robicie na zamiennikach oryginałach ? Jakieś wieści o dostępności E6 i cenie?
Ceny oryginału nie z tej ziemi. Na allegro wszystkie oferty powyżej 380 zł / szt. Niektórzy za taką kwotę potrafią lustrzankę kupić, a tu tylko aku :-(
Ostatnio edytowane przez David ; 10-04-2009 o 00:43
David - ale problem nie jest z ceną tylko z dystrybucją. Ja od chyba 4 tygodni czekam cierpliwie na aku z cyfrowe.pl za 289zł i wszystko wskazuje na to, że się doczekam. Ale ten sklep też jest zdany na łaskę Canona....
Ceny na allegro to wynik popytu kilkakrotnie większego niż podaż. Kilka hien biznesowych dorwało gdzieś kilka baterii i wykorzystując kompletny blamaż logistyczny Canona podbija ceny jak im się podoba. Bo nie widzę innego wytłumaczenia na to, że jedni mogą oferować LPE6 za 289zł choć z długim terminem, podczas gdy inni (np. Balta) sięgają szczytów bezczelności podwyższając ceny do ponad 400zł.
Wiem, wiem, widziałem tą ofertę w cyfrowe.pl. To najniższa oferta w kraju (przynajmniej w polskim internecie). Też się zapiszę w kolejce, bo nic innego nie pozostaje, no chyba, że ktoś musi mieć od zaraz i kupi za prawie 4 stówki.
Z drugiej strony wybrać się na ważne zdjęcia (choćby i ślub) z jednym aku, to trochę duże ryzyko.
aparat Canon