W sumie to ja bardziej za sprzętem latałem ale udało mi się złapać czyjś backstage
W sumie to ja bardziej za sprzętem latałem ale udało mi się złapać czyjś backstage
.
kto jest teraz amatorem , a kto zawodowcem to ciężko odróżnić,imo zawodowiec to na pewno nie ta osoba która prowadzi działalność fotograficzną tylko pasjonat który potrafi zrobić dobre zdjęcia.
A odnosnie Twoich fotek to z założenia fajne jak dla mnie, bo to taki klasyczny portret bez cudowania,są lepsze i gorsze,ale:
1 dobre ,chociaż troszke imo kadr zrobiłbym mniej ciasny
2 dobre tylko kolorystyka do poprawki na cieplejszą
4 bardzo dobre
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
wraz z grupą Koła Fotograficznego ZORKA5 bylem na targach
http://www.zorka5.fora.pl/wszystko-i...ive-p,254.html (juz kolejny raz)
i wrazenia utrzymuja sie na podobnym poziomie jak rok temuCanon widac, ze sie poprawil
Nikon juz gorzej ale modelki jakie tam byly naprawde mnie oniesmielaly
Jak zwykle Sigma i Sony pokazaly sie w pelnej krasie (sony w Bydgoszczy mamy taką wypozyczalnie raz na kwartal!) i nie sposob bylo sie nudzic. Przy okazji targów zwiedzilismy sporo oporcz hal (3szt) - Stacja Redegast, Cmentarz Zydowski, ul. Piotrowska i Muzeum Wlokiennictwa. Oczywiscie za rok bedziemy obowiazkowo! Co do forumowiczow - nie smignął mi przed oczami (przed nosem) zaden identyfikator (ani kubek :wink: ) Forum Canona
kilka gniotow ;-)
1. stoisko Samsunga
2. stoisko Sony
3. Samsung i jego ekipa 8)
4. Sony
Ostatnio edytowane przez graphite ; 07-04-2009 o 23:38
30D, 300D, 300v
can 50 1.8 + tam 17-50 2.8 + sig 70-300 4-5.6 + can 18-55 3.5-5.6 + can 28-90 4-5.6, uv,
safepaq BP2,
caly czas sie ucze...
www.warlinski.com
zaniemówili z wrażenia że zorką takie zdjęcia można zrobić :-D
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Zacznij pracować nad balansem, bo drażniące są różnice koloru skóry, myślę że dostrzegłeś tą różnicę. To dość istotna sprawa w przypadku portretu. Kiedyś ktoś powiedział, że portret to najtrudniejsza działka fotografii i w pełni się z tym kimś zgadzam. Może się wydawać, że jak już się ma twarz w kadrze to wystarczy nacisnąć spust, nić bardziej mylnego. Jakieś to nie ostre. Przy takim sprzęcie jaki masz, lampa była niepotrzebna - "walisz" na wprost!
Doza nieśmiałości... Jak nie będziesz pokazywał swoich prac to nigdy nie usłyszysz konstruktywnej i negatywnej opinii. A już najgorzej jak przy tych negatywnych opiniach ktoś pomyli nazwisko
Tu na forum zdecydowana większość z nas to amatorzy, ale wcześniej czy później to i tak będziemy chcieli kasę na zdjęcia
A tak z innej baczki, ale dotyczy się targów i amatorów, ale nie Ciebie, żeby nie było.
Piątek. Drugi dzień targów. Warsztaty prowadzone przez Krzysztofa Niesporka - modelka Ola. Ustawia światła, ustawia modelkę. Mierzy światło i prosi aby uczestnicy włączyli w aparatach czułość ISO 400. Nagle obok mnie pada pytanie: A gdzie to ustawić ? - Rzekł człowiek ze znaną marką puszki w dłoniach. Puszka nie wyglądała na plastikową, szkło również na kit nie wyglądało, myślę sobie poważny sprzęt. Tym guzikiem i kręć - odpowiedział chyba kolega.
Piotr Pavi sugeruje przejście na tryb manualny, aby ustawić czas i przysłonę. I zaczęły się schody...
Bezczelnie patrzyłem na wyświetlacz, za każdym razem tylko zarys sylwetki i światło.
Przypomniało mi się wtedy powiedzenie mojego nauczyciela fotografii: na co tobie sprzętu kupa jak i tak z ciebie ****
Życzę miłych i spokojnych świąt !!!
Ostatnio edytowane przez donald7000 ; 10-04-2009 o 23:54
Robert foty zajefajne bez dwóch zdań.
donald 7000 powiedz że to nie prawda z tym gostkiem od iso - to nieprawdopodobne
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem
Robert Dy
11 świetne!
no i pięknie pięknie wszędzie![]()
http://picasaweb.google.com/lucas.maj/
http://onephoto.net/?p0=2&p1=1&user=38702&gal=1
350d/eos300, 5d, 24 1.4, 50 1.4, 135 2.0 Metz 54 mz-4i- i dylemat czy nie rzucić tego wszystkiego!