Pokaż wyniki od 1 do 10 z 151

Wątek: XII Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego i Video FILM VIDEO FOTO Łódż 2-5.04.2009

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Heheh do pryw sesji nie wiem czy widziałeś Panią z Allegro przy różowym aucie.
    Rewelacja
    były dwie,o której mówisz?
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    były dwie,o której mówisz?
    O Blondynce - konkretniej o tej Pani

1.
    Z wrażenia aż mi się lekko nie trafiło
    5D + L

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale trafiłeś moment,ja tą fotkę bym sobie na ścianie powiesił,ciekawe kto ją tak zagrzał :-D

Miasto
    Płock

Domyślnie

ale trafiłeś moment,ja tą fotkę bym sobie na ścianie powiesił,ciekawe kto ją tak zagrzał :-D
    Hehehe no właśnie jakos tak ładnie mi pozowała ehh, że ja kontaktu nie wziąłem - ale mam kolegę w allegro więc jeszcze nic straconego
    5D + L

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

widać że modelka wyższej klasy,wiedziała co się może stać jak usiądzie w tej krótkiej sukience na siedzeniu samochodu,skorzystałeś na tym ,i zdjęcie naprawde super.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    analogforever
    Przykro mi to stwierdzić ale Twoje foty to niestety porażka. Balans, kadrowanie i ostrość do bani, tym bardziej że warunki do fotografowania były znośne.

2pp
    To jakaś prowokacja.

Panowie zanim wystawicie foty na forum popatrzcie na prace poprzedników, np. apie - całkiem przyjemnie się ogląda.

Sorry ,ale czy z okiem masz wszystko teges? czy to tylko chwilowe przemęczenie po całym dniu.O których zdjęciach mówisz?
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 06-04-2009 o 21:01 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Płock

Domyślnie

Na liście wystawców nie widzę allegro - może ktoś wie kto wystawiał to różowe auto z w/w modelką
    5D + L

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Sorry ,ale czy z okiem masz wszystko teges? czy to tylko chwilowe przemęczenie po całym dniu.O których zdjęciach mówisz?
    No i po co te emocje.

1 – przycięte oko
    2 – brak ostrości
    3 – źle dobrany balans kolorów
    4 – mocny cień na oczach
    5 – przepalone
    6 – modelka się świeci, zmięty kwiat i ręka
    7 – dziwny kadr, odblaski w tle, źle dobrany balans kolorów
    8 – przepalone
    10 – niedoświetlone

11 - najlepsze od strony technicznej
    12 – najlepszy kadr
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    No i po co te emocje.

1 – przycięte oko
    2 – brak ostrości
    3 – źle dobrany balans kolorów
    4 – mocny cień na oczach
    5 – przepalone
    6 – modelka się świeci, zmięty kwiat i ręka
    7 – dziwny kadr, odblaski w tle, źle dobrany balans kolorów
    8 – przepalone
    10 – niedoświetlone

11 - najlepsze od strony technicznej
    12 – najlepszy kadr

Aj Robert,ja się nie emocjonuje,te zdjęcia moim zdniem nie są takie złe jak Ci się wydaje ,nawet powiem że mi się całkiem podobają,co jest chyba normalne :-D,inaczej pewnie postrzegamy zagadnienie fotografii.

Oczywiście jak Aligator 16 słusznie zauważył oprócz pierwszych dwóch są to tzw snapshoty,ja nie fotografuje cyfrowo,i zdjęcia pokazane w tym wątku były zrobione z doskoku nie moim aparatem,lubie fotografować i dlatego tam się właśnie znalazłem,specjalnie zostawiłem exif żeby ktoś sobie mógł zobaczyć różnice między zrobieniem fotki z lampą ,a przy zastanym z bardzo krótkim czasem naświetlania,oczywiście z ręki bez statywu ,monopodu czy innych technik,jak widac wytknąłeś dużo błedów ,ale np o braku ostrości wspomniałeś tylko na przykladzie dwójki,notabene niezbyt uzasadnienie.Nie zarzuciłeś mi jeszcze ,a pewnie ktoś to zrobi że kadry są centralne czy tp,wyprzedzając potencjalne zarzuty od razu pisze że takie mi się podobąją i proszę nie dyskutować ze mną o moim guście :-D
    teraz konkretnie sie odniose do każdej fotki
    1 akurat tak mi się pokazanie tej twarzy widzi,usta też przycięte,mało książkowo ?trudno wszyscy nie powinni robić takich samych zdjęć.
    2 ostrość jest na części twarzy która najbardziej mi się spodobała u tej modelki - na ustach ,głebia ostrości dla ogniskowej 1000mm jest ok 1-1,5 cm przy oddaleniu od obiektu o ok 10m,oczy musiały wyjść nieco mniej ostre ale nie o nie mi w tym kadrze chodziło.Zdjęcie moim zdaniem bardzo dobre ,bo chyba domyślasz się jak ciężko utrzymać z ręki tysiączkę i to jeszcze na bujającym się podeście.
    3 można polemizować z tym balansem
    4 cień w oczach musi być przy takim profilu,to nie studio gdzie oświetlenie stałe mozna sobie ustawić jak się chce,zdjęcie tej Pani znalazło się dlatego że imo była to najlepsza modelka na tych targach,ciągle bez oznak zmęczenia,nie było w jej twarzy widać oznak znurzenia czy niechęci ,świetne ruchy przy pozowaniu, przy okazji pozdrawiam :-D
    5 troszkę
    6 też byłem mokry,ciepło było,troszkę się swieci,zdjęcie to jak i prawie wszystkie nie obrabiane,prosto z puszki.
    7 kadr jak kadr ,imo nawet fajny
    8 troszkę
    9
    10 lekko,pewnie się to da wyprowadzic w PS,tak jak wspomniałem zdjęcia nie były specjalnie obrabiane.
    11 normalne,co tu jest dobrego chyba to że robione kitem ,a jakośc jak z elki,poza tym bardzo dobre są te nowe kity.
    12 dla mnie akurat kadr taki sobie,ale chciałem zobaczyć jak się skanuje Fuji 800 ,bo jeszcze tego nie robiłem wcześniej,a i modelka bardzo ładna.

Uprawnienia umieszczania postów