witam. jestem tu nową osobą bo skierowali mnie tutaj żeby szukać pomocy. mam canona 40d i od pewnego czasu zauwarzyłem że przestał mi ostrzyć z moim tamronem. ostrzenie jest jakby przesunięte. sprawdzałem na metrówce i faktycznie nie jest to idealne co mnie czasami bardzo wkórza na sesjach bo fajne zdjęcia przez to staja sie beznadziejnie niepotrzebne. jestem z wrocławia i az dziw bierze zę w tak wielkim mieści z taką historią fotografii i tylu biegających z aparatmi nie ma serwisu cyfrówek z prawdziwego zdarzenia. na prawde zdumiewające. ale to nie o to chodzi bo poszukuje jakiegoś kumatego serwisu który mi z tym pomorze coś zrobić. niedawno wysłałem cały sprzęt do warszawy do jednego z serwisów zapłaciełem za to około 400 a moze i więcej i dowiedziałem sie ze skalibrowali mi tylko z canonem jakiego rózwnież posiadam bo innymi obiektywami sie nie zajmują , mimo tego ze wcześniej wszystko napisałem w meilu zanim wysłełm co mam i jaka jest usterka. dlatego nie chciałbym sie przejechać ponownie i mieć sprzet naprawiony w 100 procentach. czytałem sporo na forach o firmie fototronik w warszawie różne opinie ale oni chyba tylko naprawde bedą mogli mi pomóc czy moze sie mylę i powstały jakieś na prawde porządne serwisy na terenie naszego kraju... z góry bardzo dziękuje