Witam,
Gdzie najlepiej wg Was zacząć robić zdjęcia ? Parki, ogrody czy jakieś inne miejsca ?
Wiem, że pytanie dość szerokie ale ciekaw jestem Waszych doświadczeń...
Witam,
Gdzie najlepiej wg Was zacząć robić zdjęcia ? Parki, ogrody czy jakieś inne miejsca ?
Wiem, że pytanie dość szerokie ale ciekaw jestem Waszych doświadczeń...
Pozdrawiam...
Rafał
Canon 40D, Canon 28-135 USM, Sigma 70-300 DL, 420EX, w trakcie doposażania....
najlepiej robić w mieście gdzie się mieszka
a jakie chcesz zdjęcia robić bo jak studyjne to w ogrodzie raczej nie zrobisz.
jak chcesz robić górskie widoki to w parku tez cięzko itp itd...
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
? Możesz w parku,w ogrodzie ,możesz nawet i w domu ! A tak szczerze to chyba trochę bardziej niż ogólne pytanie !! Jakie zdjęcia,czego,kogo ? Rozwiń trochę swoją myśl .
fotografia
akwarystyka
Wszędzie tam gdzie można fotografować! Ja nie mam jakiś ulubionych miejsc, po prostu lubie robić zdjęcia![]()
hehe, ja bym zaczął od zdjęć podwodnych i stopniowo z czasem wychodził na powierzchnię :-]
przepraszam, ale roztargałeś mnie tym pytaniem...
... gdziekolwiek masz ochotę pstrykaj fotki, potem konfrontuj je z najlepszymi fotkami na forum czy roznego rodzaju galeriach i ulepszaj warsztat...
Ostatnio edytowane przez adikPL ; 22-01-2009 o 23:22
w domu, wśród rodziny
po jakims czasie się przyzwyczają do szkła :-)
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Jest całe mnóstwo ulubionych tematów i kategorii w fotografii.
Dla każdego coś miłego.
Nieważne gdzie, ważne co chcesz fotografować i to rób.
Z czasem będziesz wiedział jakie miejsce najbardziej nadaje się na pomysł jaki masz i co jest do tego potrzebne.
Rób zdjęcia, czytaj o kompozycji i nie zapominaj o świetle. A za jakiś czas pochwal się efektami.
Powodzenia!
C-F-K - forever
Dzięki Panowie za wskazówki....
Pozdrawiam...
Rafał
Canon 40D, Canon 28-135 USM, Sigma 70-300 DL, 420EX, w trakcie doposażania....