5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
100 2.8 macro - sprzedam
Wczoraj dzwonilem do serwisu Metza z siedziba w Gdansku.
Generalnie Pan stwierdzil, ze byla wadliwa partia w zeszlym roku, wiosna.
Lampa ma zostac wyslana do Niemiec - tak producent sobie zazyczyl, maja sprawdzic cos z napieciem. Dlugosc oczekiwania to podobno okolo od 1 miesiaca do 1,5.
W poniedzialek ide zdac lampe. Teraz to juz mnie nawet nie interesuje czy bede placil za palnik, najwazniejsze, zeby sprawdzili elektronike (czy cos sie dodatkowo nie uszkodzilo), zeby potem co pol roku nie latac.
Pozdrawiam.
ps. na razie jestem dobrej mysli odnosnie serwisu![]()
No to daj znać za miesiąc co z nią dalej ?.
Witam,
jednak lampa została naprawiona szybciej niz myslalem. Wielki pozytyw dla serwisu. Lampe odebralem wczoraj. Oprócz wymiany palnika dokonano też wymiany rezystora, kalibrację lampy i przeczyszczenie jej z odłamków szkła.
Wszystko oczywiście bezpłatnie.
Co do palnika mogę dodatkowo powiedzieć, że ten nowy jest moim zdaniem większy.
Pozdrawiam
Ja do tej pory uzywalem Metz i chyba mialem szczescie bo nie wybuchlpracowalem na nim okolo 7 miesiecy i raczej nie oszczedzalem go. Slyszalem o wybuchajacych modelach ale nadal bylem jego zwolennikiem chociazby za ten patent z dodatkowym palnikiem doswietlajacym
Canon FF
Ja niedawno kypiłem 48 af-1 i pytałem się o zarnik. Faktycznie, nie ma na niego gwarancji. Uzyskałem równiez informacje, że ew. wymiana żarnika u oficjalnego dystrybutora kosztuje ok 140 zł.
Co do samego metz'a, używam juz ich druga lampę i nie moge załego słowa powiedzieć.