Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Szybki, mały kompaktowy aparat fotograficzny...

Coś już napisał

Domyślnie Szybki, mały kompaktowy aparat fotograficzny...

Szybka, mala malpka...

Witam, oprocz mojego canona 400d, chcialbym miec maly kompakt ktory z latwoscia wsadze w kieszen, zalezy mi na szybkosci, bo bedzie on raczej do reporterki w miescie...Nie zawsze mam przy sobie swojego 400d, a chcialbym miec zawsze cos pod reka do pstrykania... co mi poradzicie? mysle ze 600zl to maks... myslalem nad Canon Digital IXUS 80 IS/CANON Digital IXUS 85 IS, Black/SAMSUNG NV7 OPS/SAMSUNG NV40...Czy cos lepszego dostane w podobnej cenie? Dziekuje z gory
    Ostatnio edytowane przez skysky ; 22-01-2009 o 13:44

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Zmieniłem tytuł i celowo z premedytacją uzyłem sformułowania "kompaktowy aparat fotograficzny" by na hasło 'kompakt' ktoś następny nie wyskoczył z WC :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Obejrzyj sobie w sklepie A590IS. Nie orientuję się jak szybko obecnie działają kompakty, ale ten jest moim zdaniem bardzo udany a to tego produkuje bardzo ładny obrazek jak na kompakt.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

nie ma obecnie na rynku szybkich kompaktów- tak wynika z ich budowy. nawet trzymając palec na spuście do połowy to i tak nie zrobisz dziecku zdjęcia na zjeżdżalni naprzykład - migawka musi się zamknąć a następnie znowu otworzyć naświetlając matrycę. to wszystko trwa.
    canon

Coś już napisał

Domyślnie

Dobrze, fajnie, rozumiem, no ale cos chyba mozna upolowac prawda? wiesz nie bede robil zdjec biegajacym dzieciom czy jakiegokolwiek sportu...poprostu zeby miec i utrwalic ta chwile... do tego mam inny aparat...

Mateoosh, ten canon odpada, ktos bliski go mial i ja tez sie nim bawilem,nie odpowiadal mi, a te canony co wyzej wymienilem maja slaba opinie?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Jako podręcznego kompakta używam ixusa 950is i jestem b.zadowolony.
    Niedawno miałem okazję bawić się PowerShotem A1000 IS i też w większości przypadków daje ładny obraz.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skysky Zobacz posta
    zalezy mi na szybkosci, bo bedzie on raczej do reporterki w miescie...
    Panasonic LX3 -> ekw. 24-60mm f/2.0-2.8, 100-3200, IS: da się patrzeć na zdjęcia przy 1/10, raw, FEC, rewelacyjne style obrazka (tylko jpg), najlepszy tryb i-auto na rynku.
    Niestety kosztuje dużo za dużo.
    the silence is deafening

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

żonka moim nie foci bo jej za ciężki więc jej kupiłem SX100 IS. jest bardzo zadowolona, na zwykłe paluszki, 10X zoom, w tej chwili 550zł około, jasny i duży obiektyw a zarazem na tyle płaski że można go w kieszeni nosic. tryb manualny też ma, można "ręcznie " ostrość ustawić.
    canon

Dopiero zaczyna
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Jako typowy kompakt polecę Ixusa, może być np 80IS, lecz oczywiście należy zapomnieć o wszylkich ustawieniach manualnych. Jeśli pomimo tego, że ma być mały ma miec jakąś możliwość ingerencji w czas i przesłonę to polecę A 590.
    Pozdrawiam
    Jakub Kaniuka
    Konsultant Handlowy cyfrowe.pl

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów