__________________________________________________ ____
" W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
chyba że... muszą zbudować drogę."
Kolorystyka zdecydowanie na nie. Kadr kladzie sie w lewo.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Kadr nie kładzie się na lewo ;P to złudzenie spowodowane wypięciem brzuszka modela![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Nie podoba mi się ten cień z lewej na dole, a poza tym zdjęcie coś w sobie ma, kolorystyka "analogowa" i to dla mnie na +
Dziwne kolory wyszły u mnie... I ucięta dłoń trochę przeszkadza.
Kolorystyka podoba mi się najbardziej.
Kadr/ustawienie modela - bez rewelacji.
Jak na „przy okazji” to Super!
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Mnie też razi ucięta ręka. Zwróciłbym również uwagę na np źle ułożony kołnierzyk koszuli. Nie podobają mi się kolory, i zlanie się tła z marynarką zwłaszcza, że Mateusz ma jasną karnację i jasne włosy efekt przez to dla mnie mdły i zlewający się. To wypięcie brzucha nie pasuje mi do prosto ustawionej głowy. Odnosi się wrażenie jakby model nie naturalnie się wychylał.
Dziękuję za cenne uwagi. Tak jak pisałem zdjęcie zrobione "bez ustawki", tak więc nie było możliwości poprawienia kołnierzyka itp. Lubię fotografować ludzi w zastanych pozach i raczej takie zdjęcia będę wrzucał, jeśli uda się coś (kogoś) ciekawego ustrzelić.![]()
Oj nie zrozum mnie źle z tym kołnierzykiem. Chodzi o to, że zdjęcie sprawia wrażenie pozowanego - choćby z powodu jednolitego tła i dlatego mnie osobiście kołnierzyk razi
Zdjęcia kontekstowe, takie nazwijmy to na goraco w moim pojęciu wyglądają inaczej. Ale jak to mówią o gustach trudno dyskutować
pozdrawiam i przyjemności z focenia życzę.