Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Nowy spacerzoom Sigmy 18-250 F3.5-6.3 DC OS HSM

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie Nowy spacerzoom Sigmy 18-250 F3.5-6.3 DC OS HSM

Dzisiaj wypatrzone http://tech.wp.pl/kat,1009787,title,...wiadomosc.html. Walka o kopaktowców trwa:-)
    Kiedyś tu była stopka:-)

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Rzeczywiście, dla mnie - amatora - to by była wygodna zabawka czasami. Ciekaw jestem tylko, ile toto będzie kosztowało...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    Rzeczywiście, dla mnie - amatora - to by była wygodna zabawka czasami. Ciekaw jestem tylko, ile toto będzie kosztowało...
    ok 630 euro. Wersja bez hsm jest wyceniana na ok 400.
    Nawet jeśli nie skopią bardzo dobrego skądinąd zakresu 18-70 z wersji 18-200 to i tak ponad 200 euro za nieco cichszy af raczej nie zachęca.

Początki nałogu

Domyślnie

a co maja kompaktowcy do tego? to raczej szklo dla podroznikow i leniwych zreszta za drogie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    a co maja kompaktowcy do tego? to raczej szklo dla podroznikow i leniwych zreszta za drogie
    Dlaczego uważasz, że jest to szkło dla LENIWYCH Osobiście tego szkła też bym nie kupił, co nie znaczy, że wyrażam się lekceważąco o jego przyszłych potencjalnych nabywcach Obiektyw ten jest skonstruowany dla określonej grupy osób - o odmiennych wymaganiach sprzętowych i jakościowych od Twoich, co nie znaczy, że ludzi tych można nazywać leniami. Pomyśl na przyszłość szybciej za nim coś napiszesz (możesz to zrobić też po napisaniu wątku - w końcu funkcja edytuj też jest do czegoś).
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Już nie przesadzaj z tym potokiem poprawności politycznej - każdy ma prawo do własnej opinii, nawet jeśli teoretycznie jest ona odrobinę krzywdząca/obraźliwa.

Też uważam że to zabawka dla niedzielnych pstrykaczy - całą radość fotografowania takie szkło musi zabijać.

PRIMAR
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Też uważam że to zabawka dla niedzielnych pstrykaczy - całą radość fotografowania takie szkło musi zabijać.
    Na "poważne" fotografowanie też bym tego nie zabrał, ale do podróży - doskonałe. Po pierwsze nigdy nie wiesz, co fajnego i w jakiej odległości podejdzie Ci pod obiektyw. Po drugie - ciągłe wymiany obiektywów, w różnych warunkach to gwarancja kurzu na matrycy i obiektywach. Po trzecie - w podróży nie chcę tracić czasu na ciągłą wymiane szkieł, a sił na ich noszenie. Konkludując - bez spacerzooma nie zrobiłbym wielu ciekawych i ważnych (dla mnie) zdjęć. A tak, może trochę gorsze jakościowo - ale mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Już nie przesadzaj z tym potokiem poprawności politycznej - każdy ma prawo do własnej opinii, nawet jeśli teoretycznie jest ona odrobinę krzywdząca/obraźliwa.

Proponuję, abyś poczytał http://www.netykieta.prv.pl/ Jest tam co nieco o tym, co nazwałeś "potokiem poprawności politycznej". Polecam lekturę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

"Łatwiej jest mieć kilka własnych książek niż jedno własne zdanie." S. J. Lec - Eot.

Uprawnienia umieszczania postów