Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: szkło do reporterki sportowej... sporty motorowe

Mieszany widok

Domyślnie

czytałam ten wątek zanim założyłam ten, co świadczy o tym że nic mi nie wyjaśnił prosto z mostu, i bez owijania w bawełne - 2,8 bez ISa w przypadku krajobrazów czy innych nocnych zdjęć, nie spowoduje efektu "latającej ręki" na zdjęciach? czy to poprostu kwestia przezwyczajenia, i dobrej pozycji..

mętlik ogromny hehe

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moher Zobacz posta
    ...czy 2,8 bez ISa w przypadku krajobrazów czy innych nocnych zdjęć, nie spowoduje efektu "latającej ręki" na zdjęciach? czy to poprostu kwestia przezwyczajenia, i dobrej pozycji..

mętlik ogromny hehe
    To akurat kwestia wprawy. Poradzisz sobie, ponownie polecam monopod. 2,8 z/bez IS ma bardzo praktyczne mocowanie (do statywu też) . Do czwórki taki wynalazek extra kosztuje coś okołoo 400 PLN (!). A przy ogniskowej>100 poważne zdjęcia nocne bez statywu i tak nie wchodzą w grę, stabilizacja daje niewiele. Się wyłączam, bo jak widzę czekasz na posty na które liczysz.

Bywalec Awatar fazid_66
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moher Zobacz posta
    czytałam ten wątek zanim założyłam ten, co świadczy o tym że nic mi nie wyjaśnił prosto z mostu, i bez owijania w bawełne - 2,8 bez ISa w przypadku krajobrazów czy innych nocnych zdjęć, nie spowoduje efektu "latającej ręki" na zdjęciach? czy to poprostu kwestia przezwyczajenia, i dobrej pozycji..

mętlik ogromny hehe
    Bez jajec. Do landszaftów i zdjęć nocnych i tak przyda się statyw więc spokojnie można brać f/4 bez IS.
    Jeśli chodzi o pozycję przy fotografowaniu to kiedy się dobrze zaprę zyskuję jakiś 1EV w porównaniu z pozycją byle jaką. Ale to jest sprawa indywidualna - trzeba sobie przećwiczyć.

Uprawnienia umieszczania postów