Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: szkło do reporterki sportowej... sporty motorowe

Mieszany widok

Domyślnie

zdecydowanie nie mam zamiaru testować obiektywu na linijkach, poprostu myślalam o czymś dodatkowym z nieco większą ogniskową od kita

to narazie jednak sprawa drugorzędna, nie narzekam specjalnie na 17-85, a moją potrzebą w 100% przemyślaną jest 70-200 2,8 - jednak bez ISa, głównie z powodu ceny to raz, potrzeby światla to dwa, i.. świadomości że obecny KIT wycieczkowo daje rade, i to nim mogę nadrabiać brak ISa w 70-200 no i dzięki waszym opiniom, były bardzo mi pomocne. po 70-200 zaczne zbierać na kolejne szkiełko, i tu właśnie w kierunku jakiegoś fajnego spacerowniczka bym chciała pójść, dlatego luźno pytam, co polecacie
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zyyys Zobacz posta
    Wersja z IS jest sporo ostrzejsza
    Były na forum porównywane wersje z IS a bez ISa i wcale ta z ISem nie jest sporo ostrzejsza i nie jest wcale optycznie lepsza. Były robione porównania tych samych obrazków robionych tymi szkłami, testy gdzie userzy wybierali co jest pstrykniete czym nie znajac poczatkowo odpowiedzi i bylo troche pomyłek bo optycznie są bardzo podobne, a niektorzy twierdza ze wersja bez ISa jest lepsza od tej z Isem (a inni na odwyrtkę : )
    Także umiarkowanie z takim ocennym radykalizmem POzdro
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Także umiarkowanie z takim ocennym radykalizmem POzdro
    To porównaj tu:

http://tinyurl.com/cnqlcq
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    a ja bym kupił 70-200 wsio rawno IS f/4 itd. gdyby tylko nie były (kuźwa!) białe i wielkie :/
    ale właśnie mają być białe i wielkie no może 2.8 IS lekko przy dużawe
    Ostatnio edytowane przez zyyys ; 28-01-2009 o 01:10 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zyyys Zobacz posta
    To porównaj tu:

http://tinyurl.com/cnqlcq

to widzę, że się trochę nie zrozumieliśmy ja oczywiscie mówię o porównaniu f2.8 IS c/a f2.8, bo jedno z tych dwóch szkieł dla Niej jest optymalnym wyborem MZ.
    I jak to mówi klasyk, oczywistą oczywistością jest ze f4IS wypada najostrzej z całej czworki Lek w zakresie 70-200 Pozdrawiam
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    to widzę, że się trochę nie zrozumieliśmy ja oczywiscie mówię o porównaniu f2.8 IS c/a f2.8, bo jedno z tych dwóch szkieł dla Niej jest optymalnym wyborem MZ.
    I jak to mówi klasyk, oczywistą oczywistością jest ze f4IS wypada najostrzej z całej czworki Lek w zakresie 70-200 Pozdrawiam
    hehe tak to jest jak człowiek pełnej myśli z głowy na tekst nie przeleje
    Ważne, że mamy jasność

Uprawnienia umieszczania postów