Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 85

Wątek: szkło do reporterki sportowej... sporty motorowe

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Slaskie-Rybnik

Domyślnie

od siebie powiem z czym spotykam sie na roznych arenach zuzlowych
    im wieksza ranga imprez tym sprzet lepszy
    generalnie zawodowcy (agencje prasowe i inne duze portale) uzywaja stalek
    choc czesto uzywaja tez 70-200 -wiadomo ich stac wiec maja co najlepsze
    mniej zamozni uzywaja czego popadnie ,wiekszosc to wlasnie 70-200 4L
    sa i czesto rozne wynalazki

Bywalec Awatar fazid_66
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    PS. Sam nie wiem, dlaczego produkują 70-200f4, jako „nosidło?” na lato, czemu nie.
    Uważasz, że skoro nie znajdujesz dla niego zastosowania to powinni zaprzestać produkcji?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Moge tylko polecic 70-200/2.8, tylko przygotuj sie na spory ciezar w reku i zacznij trenowac nadgarstek
    Ja osobiście w tym przypadku polecam statyw - odciąży nadgarstek i wyręczy IS. Dobrze, że go forumowiczka posiada (jeśli dobrze doczytałem).
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 23-01-2009 o 13:33
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Slaskie-Rybnik

Domyślnie

o statywie mozna raczej zapomniec -zbyt malo mobilny
    ale monopod jak najbardziej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdrozd Zobacz posta
    o statywie mozna raczej zapomniec -zbyt malo mobilny
    ale monopod jak najbardziej
    Hmmmmm....Najlepiej mieć z sobą jednocześnie: mono i trójpoda - w danym momencie używamy to coś, co jest nam najbardziej odpowiadające. Są to tylko moje teoretyczne wywody.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    (...) Są to tylko moje teoretyczne wywody.
    Ot w tym właśnie rzecz...W reporterce nie ma miejsca na noszenie miliona gratów ze sobą. Mono jeszcze jako tako się sprawdza na stadionach, poza nimi praktycznie wcale.
    pucha i grucha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    .....

PS. Sam nie wiem, dlaczego produkują 70-200f4, jako „nosidło?” na lato, czemu nie.

bo nie każdy potrzebuje lub/i nie każdego stać na 2,8 L IS Waldku

moher

skoro nie stać Cię (przynajmniej na razie) kupuj f4 z IS-em ,
    a jak Ci kiedyś zabraknie światełka - odsprzedasz bez strat,
    dołożysz i kupisz 2,8
    Ostatnio edytowane przez noel ; 24-01-2009 o 13:57
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Domyślnie

taszczenie są naraz mono i statywu w sytuacjach kiedy trzeba szybko działać jest niepraktyczne kompletnie

noel - opinie są bardzo różne, chwilowo na 2,8 z ISem mnie nie stać, ale mam jeszcze około dwa miesiące do namysłu, być może wygram w totolotka odkładam zakup, daje sobie czas na zebranie pewnej kwoty, i wtedy ostatecznie zdecyduje, dzięki za pomoc wszystkim

a tak czysto hmm, z ciekawości, bo może ktoś się orientuje, jakie szkiełko tego samego wykorzystania byłoby najlepsze dla Sony?

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    skoro nie stać Cię (przynajmniej na razie) kupuj f4 z IS-em , a jak Ci kiedyś zabraknie światełka - odsprzedasz bez strat,
    dołożysz i kupisz 2,8
    a skąd wiesz, że odsprzeda bez strat?!! wystarczy chwile pomyslec, zeby łatwo przewidziec ze odpsrzeda ze stratą!!! Mamy kryzys finansowy, ceny sprzetu foto poszly w górę, kupujac szkło teraz, za miesiac czy dwa zaplaci wiecej niz przed 2-3 miesacami! pisze, ze zbiera kase i szklo posluzy Jej dłuzej, wiec zalóżmy ze odsprzeda je za rok, czy dwa, wtedy na pewno sie cos ruszy w gospodarce po zastoju, ceny troche spadną, ale abstrahujac od cen w miedzyczasie porysuje oslonę przeciwsloneczną (znajac życie) byc może lekko zadrapie obudowe, sam fakt 1-2 letniego uzywania szkła juz obniza jego cenę! Panowie troszkę powściągliwości w hurra-optymistycznych ocenach, szczegolnie jesli chodzi o ceny

Cytat Zamieszczone przez moher Zobacz posta
    a tak czysto hmm, z ciekawości, bo może ktoś się orientuje, jakie szkiełko tego samego wykorzystania byłoby najlepsze dla Sony?
    Sony tez ma 70-200, tez ze swiatlem f2.8, też jest białe i też (podobno) dobre optycznie. Podobno...

tu sobie możesz looknąć:

http://www.photozone.de/sony-alpha-a...-sony_70200_28

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez adikPL ; 24-01-2009 o 14:29
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tak się zastanawiam ile z wypowiadających się osób w ogóle miało styczność z żużlem i sportami halowymi?
    Może ja powiem parę słów.
    Tak się składa, że od kilku lat jednym z moich dobrych znajomych jest jeden z bardziej znanych i szanowanych reporterów żużlowych w PL i nie tylko...
    1.Więc tak. IS czy się na nic nie przyda - przy fotach żużlowych minimum to ok 1/500 po co polecać szkła z ISem do bardzo dynamicznych zdjęć? - bezsens
    2. 95%zdjęć znajomy robi 300/2,8(starszym bez IS-a)ale to odpada bo jak mówiłaś nie stać Cię.zostaje 70-200 ale które? Jeżeli masz zamiar robić również na hali to tylko i wyłącznie 2,8! Od 3miesięcy robię piłkę halową i nie wyobrażam sobie przysłony 4! Niektóre hale mają tak kiepskie światło, że czasem wypada iso1600 f2.8 i 1/160-1/200 czyli już i tak graniczne a nawet za długie czasy na sport a co by dopiero było przy f4?

Tyle. Pozdro!
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów