Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.
Jeśli robiłeś śluby u znajomych, to może niech znajomi podpiszą Ci oświadczenie. Dołącz do tego parę zdjęć ze ślubu. Ja chyba tak zrobię, bo też nie mam żadnych "oficjalnych" zaświadczeń.
Poza tym chyba warto dołączać do wniosku wszystko co związane z fotografią, nawet niekoniecznie ślubną. Na innym forum wyczytałem, że ktoś dołączył nawet jakiś certyfikat komputerowy, który ma stwierdzać, że ten ktoś posiada umiejętność posługiwania się programami graficznymi (co ma znaczenie przy obróbce zdjęć). Nie wiem czy to trochę nie na wyrost, no ale jak widać ludzie kombinują na różne sposoby![]()
Ostatnio edytowane przez briho ; 21-02-2010 o 12:28
Ja od 1 marca zaczynam kurs ABC BiznesuTrwa do 12 marca
A pozniej skladanie pewnie wniosku
Ale caly czas mam dylemat jaka forme opodatkowania najlepiej wybrac. Czytalem to co pisaliscie ale kazdy inaczej mowi
No moze na kursie mi cos podpowiedza :P
Oszacuj jaki bedziesz mial dochod, jakie koszty ... i zdecyduj![]()
.. porponuje karte podatkowa![]()
Z kartą podatkową jest taki problem, że niezależnie od tego czy działalność przynosi zyski, czy nie, to i tak musisz co miesiąc płacić podatek. Nie każdemu na początku jest to na rękę.
A lepiej być Vat-owcem, czy nie?
ja wziąłem ryczałt bez VATu
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|