Strona 92 z 147 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Domyślnie

Również gratuluję kolegom, którzy podpisują umowę.

Podobnie jak kilku innych kolegów staram się o dotację ale mój UP, robi dziwne rzeczy, np. jestem bezrobotny od października 2009, zapisałem się na specjalną listę w lutym 2010, ale nadal nie mogę nic zrobić poza czekaniem na wezwanie. Powód jest taki, że wymyślili sobie (tak zakładam, bo nie słyszałem o podobnym przypadku), że aby złożyć jakiekolwiek papiery związane z dofinansowaniem trzeba przejść kilu godzinne "szkolenie" związane z pierwszą działalnością. Chętnych jest około 200, ja jestem na 120 miejscu ... licząc że szkolenie odbywa się raz w miesiącu po około 25, góra 30 osób, dodając do tego czas oczekiwania na decyzję to .. troszkę czekania. Dodam że osoba 90 w kolejności jeszcze na szkoleniu nie była a jest marzec. W pierwszej kolejności kierują osoby będące zarejestrowane ponad rok jako bezrobotne. To jest zrozumiałe i nie mam do tego żadnego ale, poza tymi szkoleniami, powinna chyba decydować "atrakcyjność", opłacalność biznesplanu, a nie kolejka po czasem zbędne szkolenie. Według przepisów, jak wcześniej pisali koledzy wystarczy być nawet 1 dzień osobą bezrobotną, a u mnie takie kwiatki. Frustracja gwarantowana, w dodatku znam znam przypadek gdzie osoba zaraz po studiach dostała dofinansowanie "poza kolejnością" z racji bycia synem radnej ... Ale jakbym to upublicznił to już pewnie nigdy bym żadnego dofinansowanie nie dostał. Życie ..

A tak poza tym do powodzenia dla innych oczekujących

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr_Black Zobacz posta
    Również gratuluję kolegom, którzy podpisują umowę.

Podobnie jak kilku innych kolegów staram się o dotację ale mój UP, robi dziwne rzeczy, np. jestem bezrobotny od października 2009, zapisałem się na specjalną listę w lutym 2010, ale nadal nie mogę nic zrobić poza czekaniem na wezwanie. Powód jest taki, że wymyślili sobie (tak zakładam, bo nie słyszałem o podobnym przypadku), że aby złożyć jakiekolwiek papiery związane z dofinansowaniem trzeba przejść kilu godzinne "szkolenie" związane z pierwszą działalnością.
    W Bydzi trzeba najpierw przejść i na koniec zdać egzamin z kursu "ABC biznesu". Dużo jest o kwestiach prawnych i ekonomicznych, masa różnych pojęć. Kończy się to egzaminem z tego co oni tam mówili + przedstawienie i obrona biznesplanu. Dostajesz ocenę i wg. niej dostajesz dotacje - w sensie albo dostajesz albo nie. Ogólnie miesiąc z życia i zawracanie tyłka...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    W Bydzi trzeba najpierw przejść i na koniec zdać egzamin z kursu "ABC biznesu". Dużo jest o kwestiach prawnych i ekonomicznych, masa różnych pojęć. Kończy się to egzaminem z tego co oni tam mówili + przedstawienie i obrona biznesplanu. Dostajesz ocenę i wg. niej dostajesz dotacje - w sensie albo dostajesz albo nie. Ogólnie miesiąc z życia i zawracanie tyłka...
    no to mogą Ci "nie zawracać tyłka" - wystarczy że nie będziesz chciał tych pieniędzy. możesz je zarobić przecież inaczej, np. na budowie.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    no to mogą Ci "nie zawracać tyłka" - wystarczy że nie będziesz chciał tych pieniędzy. możesz je zarobić przecież inaczej, np. na budowie.
    Potem wymyślą jeszcze inne wymagania, coraz bardziej kretyńskie... a chętni na "dotacje" będą to łykać. A biurwa będzie się śmiać...
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

tak się składa, że akurat przez miesiąc mi ten tyłek zawracali. A to całe szkolenie to żal. Ogólne informacje których mogę się dowiedzieć sam z wielu źródeł. Żadnych konkretów - tylko suche definicje których trzeba się było na test wykuć. Te kursy były bardziej po to, żeby sobie prowadzący dorobili i zareklamowali własną działalność...
    Jedyne co było dobre to to, że jak szybko napisałeś biznesplan to mogłeś go tam dać "do sprawdzenia" i ew. dostawałeś jakieś sugestie co "poprawić, zmienić, ulepszyć" - tyle, że akurat w moim nie było nic do poprawy.
    Ja rozumiem, że to mogło być jakoś pomocne dla ludzi mało ogarniętych, no ale moim zdaniem jak się nie umie samemu napisać porządnego biznesplanu to jak tu mówić o prowadzeniu własnej działalności... Tym bardziej, że to nie był taki typowy biznes plan tylko zestaw pytań na które trzeba było odpowiedzieć w kolejności... No błagam...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Uuuuaaa, a myślałem, że gorzej niż u mnie być nie może, myliłem się.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sądząc po stopce Goomis'ia już chyba nie chce tej kasy, chyba że na jakieś studio, lub inny rodzaj działalności, ale mogę się mylić.
    Ostatnio edytowane przez Mr_Black ; 19-03-2010 o 03:40 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Black jesteś z Wołomina lub okolic?

Domyślnie

Hmm, można nazwać to okolicą, czyżbyś znał Panią radną? Dawne woj. Siedleckie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

.. jak rowniez te szkolenia sa dla baranow , ktorzy biora dotacje bo czemu nie , albo potrzebuja darmowego kredytu ( bo tacy tez sa ) , zeby ich zniechecic

takie szkolenie i tak sie czesto przydaje , ja nie mialem , a wolal bym miec o ile sa prowadzone sensownie
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

kurna lyknal bym dotacje jeszcze raz ;p
    Rodzina, bart, siostra...
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Strona 92 z 147 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów