Cytat Zamieszczone przez martyna_p Zobacz posta
Mi odrzucili dwa body (zmniejszyli o koszt jednego body dotacje), ale się nie dałam i po rozmowie z dyrektorem UP dostałam całość, ale na obiektywy, drugie body musiałam kupić sama. Dyrektor powiedział, ze nie zdarzyło się aby ktoś dostał dofinansowanie na dwa aparaty, mało tego na 1 body za 10 tys też bym dofinansowania nie dostała, ale obiektywy bez ograniczeń Sytuacja działa się w UP w BYDGOSZCZY.

Pozdro
LOL ja w sierpniu 2009 dostałem dofinansowanie na 5DmkII jak był po 9700 :-P
Jako wkład własny miałem mój ówczesny sprzęt, tj: 40D, tammi 17-50, 50/1.8, 70-200/2.8L, 580exII, plecak i karty pamięci. Nie było problemu żeby dostać kaskę na 5DmkII i 85/1.8 z foto, lapka i monitor zewnętrzny. Jak padło pytanie czemu taki drogi aparat to powiedziałem, że ma możliwość kręcenia filmów w fullHD co może być atrakcyjnym dodatkiem do oferty firmy, po czym a po co laptop i monitor zew. to w odpowiedzi usłyszeli, że ekrany laptopów nie są przystosowane do wysokich wymagań kolorystycznych dla obróbki foto i dla wysokiej jakości zdjęć profesjonalny monitor graficzny jest niezbędny. I tyle. Koniec, żadnych pytań itp.

Co do ubezpieczenia - jest to normalne ubezpieczenie działalności gospodarczej i ubezpieczenie sprzętu przenośnego.
A koszt to już zależnie jaki sprzęt(kwota) i jakie opcje ubezpieczenia.