Strona 80 z 147 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale po co ?
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ale dofinansowanie jest dla osob bezrobotnych... chyba ze o cos innego pytasz, ale w takim razie wypadalo by sprecyzowac pytanie oraz uzyc google.pl

Domyślnie

chodzi o działanie 6.2 - rozpoczęcie działalności gospodarczej
    Ostatnio edytowane przez gixxxer ; 04-03-2010 o 11:32

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

"jest dla osob bezrobotnych"
    no comment...

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    "jest dla osob bezrobotnych"
    Jeśli chodzi o 6.2 to to nie jest tylko dla osób bezrobotnych.

W przypadku 6.2 trzeba wybrać odpowiedni projekt (np dla kobiet - jest tego sporo, trzeba szukać, więcej info można uzyskać dzwoniąc do organizacji, która tą kasę rozdziela) Generalnie w przypadku 6.2 zabawy z formalnościami jest znacznie więcej niż z dofinansowania z UP, ale również znacznie więcej pieniędzy do wyjęcia.
    Sam zastanawiałem się nad tym moocno, ale w końcu sobie odpuściłem, bo nie mogłem znaleźć stosownego projektu, który pasowałby pod moją sytuację (trzeba brać pod uwagę miejsce zamieszkania, zatrudnienie, profil otwieranej działalności itp), miałbym również problem z czasem (obowiązkowe szkolenia, kursy)
    pkt 8 regulaminu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    Jeśli chodzi o 6.2 to to nie jest tylko dla osób bezrobotnych.

W przypadku 6.2 trzeba wybrać odpowiedni projekt (np dla kobiet - jest tego sporo, trzeba szukać, więcej info można uzyskać dzwoniąc do organizacji, która tą kasę rozdziela) Generalnie w przypadku 6.2 zabawy z formalnościami jest znacznie więcej niż z dofinansowania z UP, ale również znacznie więcej pieniędzy do wyjęcia.
    Sam zastanawiałem się nad tym moocno, ale w końcu sobie odpuściłem, bo nie mogłem znaleźć stosownego projektu, który pasowałby pod moją sytuację (trzeba brać pod uwagę miejsce zamieszkania, zatrudnienie, profil otwieranej działalności itp), miałbym również problem z czasem (obowiązkowe szkolenia, kursy)
    rozeznałem trochę temat, jest trochę biegania ale dodatkowe $$$ jak znalazł

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    rozeznałem trochę temat, jest trochę biegania ale dodatkowe $$$ jak znalazł
    Jeśli nie jesteś kobietą do 25 roku życia mieszkającą w miejscowości do 25tyś mieszkańców to marne szanse. Ironizuje ale generalnie formalności i zasady są grubo przegięte.

Domyślnie

http://www.naswoim.ipt.pl/sites/defa...w_praktyce.pdf

znalazłem taką broszurkę, ile w tym jest prawdy ?

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

nie wiem czy ktoś o tym już wspominał ale jeśli wpisujecie we wkładzie własnym samochód to musicie dołączyć xsero dowodu rejestracyjnego a jeśli spisujecie umowę użyczenia, to musicie dołączyć dowód własności właściciela lokalu który wam użycza lokalu
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta
    nie wiem czy ktoś o tym już wspominał ale jeśli wpisujecie we wkładzie własnym samochód to musicie dołączyć xsero dowodu rejestracyjnego a jeśli spisujecie umowę użyczenia, to musicie dołączyć dowód własności właściciela lokalu który wam użycza lokalu
    Nie wiem jak jest w przypadku samochodu, ale do umowy użyczenia nic nie trzeba dołączać. Tzn. w moim UP na pewno nie. Zresztą we wniosku powinien się znaleźć dokładny wykaz załączników, które są wymagane.

Ja dokumenty już złożyłem, w urzędzie dziwnie patrzyli się gdy wyciągałem swoje dołączone zdjęcia. Jedna pani wprost zapytała "a to do czego?"

Strona 80 z 147 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów