Strona 7 z 152 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Hmm ok dzieki za rady , wiec opisywac ogolnikowo bardzo wybrany sprzet ?

Tak czy owak dzis bylem , faktycznie 6 krotnosc , cos kol 17600 zl , brawa dla urzedu ze 1 lutego 09 zamiescili regulamin i wniosek z zeszlego roku...

Niestety wylazl inny minus - musze sie zarejestrowac i wpierw zapisac na szkolenie a po odbyciu skladac wniosek , to jakas paradio , tak jak bylo na odwrot , to przynajmniej mialo rece i nogi :/... ponoc dlugo sie czeka , ile , dowiem sie jutro jak wezme papiery zeby sie zarejestrowac i zapisac. Niby mozna na wlasna reke chyba odbyc szkolenie w zew firmie ale za wlasne pieniadze , wole chyba to niz czekac 1-2 w kolejce na szkolenie a pozniej bog wie ile na rozpatrzenie wniosku. Masakra , tak czy owak nie poddaje sie ;]

Zdecydowanie trzeba miec conajmniej 1 zyranta a najlepiej 2 bo to mocno calosc upraszcza. Uzywane mozna kupic , ale trzeba wziac pod uwage ze komisja moze wolac papierek np na pochodzenie sprzetu itd.
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Hmm ok dzieki za rady , wiec opisywac ogolnikowo bardzo wybrany sprzet ?
    Pytałem i tak też mi powiedzieli
    - aparat fotograficzny
    - obiektyw
    - lampa błyskowa
    - komputer przenośny
    I tyle, najwyżej jeśli będą wątpliwości czemu obiektyw kosztuje 6 czy 9tyś, to dopiszesz wyjaśnienia.

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Niestety wylazl inny minus - musze sie zarejestrowac i wpierw zapisac na szkolenie a po odbyciu skladac wniosek , to jakas paradio , tak jak bylo na odwrot , to przynajmniej mialo rece i nogi
    Dobrze, że u mnie nie ma żadnych szkoleń Natomiast w samym Urzędzie i na stronie nadal stare wnioski i przepisy są wywieszone
    Digital manipulation kills photography.

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

hmm ktos tu jest z wawki? jas dzisiaj bylem ale ludzie z informacji od dotacji poszli do domu o 11 zamiast o 15 wiec niczego sie konkretnego nie dowiedzialem... ale podobno dopiero w marcu ma byc nowy formularz i regulamin..troche szkoda..jutro przejade sie tam z rana i postaram zlapac kogos konkretnego

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W lodzi nadal wisza stare reg i wnioski... smiech mnie ogarnia. Jutro jak bede rejestrowal sie o wszystko wypytam kiedy to w koncu ruszy i ile bede czekal na szkolenie , spr je zalatwic na wlasna reke chyba jesli tylko dadza taka mozliwosc.

Dziwne z tymi szkoleniami ogolnie... zaluje ze wniosku nie skladalem w zeszlym roku.
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andja
    im wcześniej wystartuje tym lepiej ponieważ jej firma daje b.dobre warunki jak ktoś zdecyduje się na własną działalność.
    Jeśli wcześniej pracowała na etat i teraz rozpocznie działalność i będzie wystawiać jej rachunki/faktury, to nie przysługuje jej ulgowy ZUS.

Ja nie musiałem zaliczać żadnych szkoleń z przedsiębiorczości, ani przed, ani w trakcie, ani po. W sumie nie wiem po co są te kursy, skoro niczego ciekawego nie można się dowiedzieć... Lepiej zagadać ze znajomą koleżanką z biura rachunkowego.

No, Panowie, walczcie, walczcie, bo warto.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ile wam uplynelo czasu od zlozenia wniosku do podpisania umowy i wyplacenia dofinansowania ?
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Podczas 12 miesięcy można pracować na umowę zlecenie.
    na umowę zlecenie jako osoba fizyczn czy jako firma która zakładasz, bo to jest bardzo ważne.
    Ostatnio edytowane przez adi760303 ; 13-02-2009 o 00:25

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Ja wlasnie jestem w trakcie czekania na wyniki takowego podania o dotacje, chcieli mnie namowic jak co do poczekania bo od 1 marca GUS zmienia srednia krajowa:P i bedzie 18500zl(obecnie 17800zl). Jedno czego sie dowiedzialem analizujac to jak wydawac pieniadze decyduje kazdy PUP, mi powiedzieli, ze nie moge na pieniedzy na leasing wydac, a wiem, ze w innych miastach mozna. Co do sprzetu to tak jak juz bylo pisane w PUP'ie poradzili nie wypisywac np.: komputer+monitor+soft tylko zestaw komputerowy.
    Co do cen to u mnie mozliwe jest odchylenie 20% inaczej nie bedzie akceptowane, dodatkowo wymagane jest poreczenie: weksel, zastaw, osoba fizyczna o sredniej z 3 miesiecy min. 2000zl.
    Jeszcze zostaly dwa tygodnie i bede wiedzial co z tego wyjdzie

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Co do obniżonego ZUSu to nie można prowadzić własnej działalności przez 60 miesięcy przed zarejestrowaniem kolejnej.

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Co do obniżonego ZUSu to nie można prowadzić własnej działalności przez 60 miesięcy przed zarejestrowaniem kolejnej.
    Nie można tego jakoś obejść? ja mam 4 lata przerwy :/

Strona 7 z 152 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów