Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
No właśnie, to daliście mi do myślenia Oczywiście wpisanie odpowiedniego zdania do wniosku nie stanowi problemu, pytanie tylko czy UP kontroluje w jakikolwiek sposób miejsce wykonywania działalności gospodarczej? Jest w ogóle obowiązek prowadzenia działalności w miejscu jej "zameldowania"? Wydaje mi się, że o czymś takim przepisy nie mówią.
Jak w EWD wpiszesz cały kraj to tam możesz działać.. a nikt tego nie sprawdza bo co może Ci powiedzieć? Ty powiesz że jak stamtąd Klienci się zgłosili to miałeś ich wygonić?

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
briho mam podobną sytuację, Wawa --> mazury Wpisuję swoje tereny z rozszerzeniem na cały kraj
Mam natomiast pytanie, jak zrozumieć taki punkt:
"Przewidywany %-wy udział środków FP w kosztach ogółem uruchomienia działalności..."
Nie bardzo rozumiem jak mam to liczyć? Jeśli wnioskuję o 18.488 zł... co to są koszty uruchomienia działalności, czy chodzi o sprzęt i o opłaty? Jak to wyliczyć? matematyka nie jest moją mocną stroną
Ja wpisałem we wniosku wartość całego sprzętu posiadanego (po cenach zakupu licząc ) i wyszło że dotacja z PUP to niecałe 50% wartości kosztów uruchomienia działalności..